Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
29 april 2009

HALVE FINALISTEN STUDENT OF THE YEAR 2009 BEKEND

De halve finale van de Student of the Year verkiezing 2009 is begonnen. Vanaf vandaag kan op de 12 mannelijke en 12 vrouwelijke halve finalisten gestemd worden. Tot 19 mei zullen de halve finalisten verschillende opdrachten uitvoeren, waarmee ze extra stemmen kunnen verdienen. De mannelijke en vrouwelijke winnaar zullen een jaar lang de titel 'Student of the Year 2009' dragen en daarmee een ambassadeursfunctie voor Studenten.net en het Nederlandse studentenleven bekleden.

De Student of the Year verkiezing is een zoektocht naar de student die als beste beauty & brains combineert. Na een intensieve stemperiode van twee weken zijn van de 184 deelnemers 24 studenten overgebleven. De halve finalisten zijn:

Mannen Vrouwen Marvin Pranger uit Breda Merel Koene uit Utrecht Stephan Wierenga uit Groningen Archana Mahabiersing uit Rotterdam Bart Kokee uit Eindhoven Marel Brinkman uit Utrecht Sebastiaan van der Staal uit Amsterdam Elaine Steenstra uit Amsterdam Stephan Hannema uit Amsterdam Carmel de Groot uit Rotterdam Lars Jansen uit Amsterdam Vicky Buijnsters uit Utrecht Nicolai Dekker uit Amsterdam Jessica Meyjes uit Haarlem Franklin Owel uit Delft Pascale Kok uit Utrecht Kevin Bergmeijer uit Haarlem Sanne Roffel uit Leeuwarden Rian da Silva Pinto uit Den Haag Elske Gort uit Groningen Murat Sert uit Den Bosch Paula Ravensbergen uit Leiden Roland mackenbach uit Tilburg Anna Hompes uit Eindhoven

Kijk voor de bijbehorende foto's op: http://www.studentoftheyear.nl/tussenstand.

De halve finale
De halve finalisten zullen de komende maand verschillende opdrachten moeten uitvoeren. Zo krijgen ze een debattraining aangeboden door Lars Duursma (trainingsbureau Debatrix en auteur van 'Ik krijg altijd gelijk') en zal er na de training een debat plaatsvinden met als onderwerp 'Medicijntesten als bijbaan om je studie te financieren'. Daarnaast zullen de deelnemers een competentietest invullen, waarna deze zal worden geanalyseerd door twee professionals. In een kroeg in Utrecht zal er een Murphy's kennisquiz worden gehouden. Tijdens de halve finale kunnen bezoekers blijven stemmen. Met de opdrachten kunnen de halve finalisten extra stemmen verdienen. De zes deelnemers (drie mannen en drie vrouwen) met de meeste stemmen gaan door naar de finale. Zij worden 19 mei bekend gemaakt.

Filmploeg
Alle opdrachten en de finale zullen worden gefilmd door een filmploeg van Studenten.net. De opnames zijn terug te zien op StuTV en web TV.

Finalefeest
De bekendmaking van de winnaar en winnares zal op woensdag 3 juni plaatsvinden in Hotel Arena te Amsterdam tijdens een spetterend finalefeest. Een deel van de line-up is al bekend: William Shagspeare, Quintino en Fanny West.

Prijzen
Naast de titel en bijbehorende award winnen de mannelijke en vrouwelijk finalist een reis voor 2 personen naar een zonnig oord, een Redken beautypakket, een pak voor de heren van Suitable, twee outfits voor de dames van Vanilia, underwear en beachwear van Je m' Appelle Iggy en Je m' Appelle Nikki, een professionele fotoshoot en een modellencontract bij Dutch Casting Agency. Ook onder de stemmers worden prijzen verloot.

Einde persbericht

Over Studenten.net
De organisatie van de Student of the Year verkiezing is in handen van Studenten.net. Studenten.net is sinds 1998 de grootste online community voor hbo- en wo-studenten en heeft op dit moment ruim 262.000 leden en meer dan 20.000 bezoekers per dag. Moederbedrijf All4Students BV is uitgever van bepalende internettitels als Studenten.net, Studentenbaan.nl, Stages.nl en Studentenkamers.nl. Op de sites kunnen studenten onder meer terecht voor bijbanen, stages, kamers, kortingen, prijsvragen, reizen en informatie over studie, carrière en vrije tijd.



Ingezonden persbericht