Gemeente Meerssen


Lintjesdag 2009 in de gemeente Meerssen

Op woensdag 29 april 2009 heeft burgemeester mr Ricardo Offermanns in het kader van Lintjesdag Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan:

Mevrouw P.M.H. (Phil) van der Coelen-Gerards uit Geulle Lid in de Orde van Oranje Nassau

Lijst van verdiensten
Basisschool In Het Riet in Geulle
1982-hedenVrijwilliger (medeorganisator, begeleider) jaarlijkse vierdaagse schoolkamp.
1983-heden Vrijwilliger bij allerlei werkzaamheden: overblijfmoeder, voorleesmoeder, klaar-over, schoolbibliotheek, sportdag, handwerken, knutselen, carnavals-, Kerst-, Paas- en Sinterklaasvieringen, afscheidsavonden en schoolreizen.

Overige activiteiten
1984-heden Vrijwilliger en (vanaf 1991) bestuurslid St. Kindervakantiewerk Geulle.
1989-hedenBestuurslid Oranjecomité Geulle (voornamelijk kinderactiviteiten). 1998-2003 Vrijwilliger Zomerfestival Geulle. De decoranda begeleidde tijdens optredens van diverse koren kinderen bij activiteiten als tekenen, spelletjes, schminken.
1999-2003 Vrijwilliger tbv Geusseltpop. De decoranda hield ook hier de kinderen op een leuke manier bezig.
2000-heden Vrijwilliger jeugdcarnaval 'Vrung van de Bökskes'. Mevrouw van der Coelen organiseert op Carnavalsdinsdag diverse optredens van artiesten. De opbrengst komt ten goede aan Geulse Jeugdverenigingen.
2002-2005 Vrijwilliger bij de organisatie van de jaarlijkse manegefeesten. Opbrengst komt ten goede aan de diverse verenigingen in Geulle.

Mevrouw M.M.N. (Marga) Wintraecken-Custers uit Geulle Lid in de Orde van Oranje Nassau

Lijst van verdiensten
Harmonie St. Caecilia
1988-heden Bestuurslid. Mw Wintraecken beheert het archief, verkoopt donateurskaarten, organiseert de boekenbeurs en onderhoudt de harmoniezaal.
1989-2002 Begeleider jeugdopleiding
1996-hedenVerspreider van huis-aan-huisbladen Kontakt, Geulbode en Wegwijzer. De opbrengst komt ten
goede van de harmonie.
1999-heden Medeorganisator van het jeugdsolistenconcours. 2000-hedenSecretaris en contactpersoon Stichting
Cultureel Centrum Harmoniezaal.
2000-hedenCollectant Jantje Beton. De opbrengst wordt geheel gestort aan Stichting Jantje Beton. Een gedeelte vloeit terug in de verenigingskas van de Harmonie.
2007-hedenMedeorganisator wandeltocht t.b.v. de jeugdopleiding. 2008Lid van het organisatiecomité tbv het 50 jarig bestaan van de drumband.

Mevrouw A.T.M. (Trees) Martens uit Meerssen
Lid in de Orde van Oranje Nassau

Lijst van verdiensten:
Sinds 1959 is mevrouw Martens (mede-initiatiefnemer en) vrijwilliger bij de Missiecomité Meerssen (vroeger Vereniging Vrienden van Kiri). Dit comité zamelt gelden in voor het missie- en ontwikkelingswerk in met name Mozambique, Tanzania en Zambia. Onder leiding van mevrouw Martens worden jaarlijks verschillende acties opgezet.

De decoranda verschaft onderdak aan missionarissen (waaronder haar broer) als deze terugkeren uit een missiegebied. Zij brengt de missionarissen in contact met mogelijke geldschieters. Op deze wijze is het project van voedselhulporganisatie Amai a pa Banda in Mozambique (opgezet door haar broer) van de grond gekomen. Dit project wordt gesteund door het Stella Maris College Meerssen/Valkenburg, die jaarlijks een sponsorloop organiseert.

Daarnaast is de decoranda sinds 2002 voorzitter van Seniorenvereniging Meerssen. Zij is betrokken bij de organisatie van tal van activiteiten.