Gemeente De Bilt


Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen in gemeente De Bilt

De burgemeester, de heer A.J. Gerritsen, heeft op woensdag 29 april jl. in de raadzaal van het gemeentehuis van De Bilt een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan:

De heer A.J. Arents (69) te De Bilt, Lid in de Orde van Oranje-Nassau: Voor zijn bestuurlijke activiteiten (voorzitter) gedurende ruim 20 jaar bij duivensportvereniging De Snelvlieger en zijn activiteiten voor de Immanuelkerk.

De heer E. Bron (56) te Bilthoven, Ridder in de Orde van Oranje Nassau: Als brandweercommandant heeft hij zich zowel in zijn hoofdfunctie als daarbuiten op bijzondere wijze ingezet voor mensen met een verminderde zelfredzaamheid als gevolg van een handicap. Hij heeft hiervoor aandacht gevraagd bij brandweerkorpsen en politiek in Nederland. Daarnaast heeft hij zich ingezet voor de brandweeropleidingen, de partnergemeente Miescisko in Polen en het KWF.

Mevrouw S.C. Faber - Overbeek (71) te De Bilt, Lid in de Orde van Oranje-Nassau: Voor haar bestuurlijke activiteiten voor de Stichting Ontwikkelingssamenwerking Gakpé en haar (bestuurlijke) activiteiten voor de Wereldwinkel.

Mevrouw J.M. van Gerwen - Resink (83) te De Bilt, Lid in de Orde van Oranje-Nassau: Voor haar niet aflatende inzet gedurende ruim 46 jaar op het terrein van zorg, welzijn, belangenbehartiging en kerkelijk leven. Zij vervult een voorbeeldfunctie.

Mevrouw J. van Ginkel - van den Berg (78) te De Bilt, Lid in de Orde van Oranje-Nassau: Voor haar vrijwilligersactiviteiten voor patiënten met een zenuwbeschadiging van de nek naar de arm; zij ontwikkelde en vervaardigde hiervoor speelgoed en gebruiksvoorwerpen.

Mevrouw I.L. Hoogenraad - Mars (64) te Hollandsche Rading, Lid in de Orde van Oranje-Nassau: Voor haar (bestuurlijke) activiteiten gedurende ruim dertig jaar op het gebied van met name de ouderenzorg, met als zwaartepunt haar inzet voor de gymnastiekclub.

Mevrouw A. Iseger - van der Meulen (56) te Bilthoven, Lid in de Orde van Oranje-Nassau: Voor haar enorme inzet voor de Biltsche Courant alsmede haar maatschappelijke verdiensten op het gebied van toneel, cultuur etc.

De heer H. Jonge Poerink (79) te Bilthoven, Lid in de Orde van Oranje-Nassau: Voor zijn (bestuurlijke) activiteiten sinds 1980 op het gebied van sport waaronder zijn inspanningen voor de realisatie van een 18 holes golfbaan.

Mevrouw A.L. Kersten - van Maurik (69) te De Bilt, Lid in de Orde van Oranje-Nassau: Voor haar (bestuurlijke) activiteiten vanaf 1970 op het gebied van sport en (ouderen)welzijn, waaronder SV Bilthoven, De Zonnebloem, Stichting Welzijn Ouderen en de KBO.

De heer P.A.R. Rijnders (66) te De Bilt, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau: Zijn enorme inzet voor de Ronald MacDonald Kinderhuizen en het Ronald MacDonald Kinderfonds, dat onder zijn leiding is uitgegroeid tot een van de meest succesvolle Ronald MacDonaldorganisaties buiten de VS. Daarnaast heeft hij vrijwilligersactiviteiten vervuld op diverse maatschappelijke terreinen.

Mevrouw G. Verkuil - van der Laak (78) te De Bilt, Lid in de Orde van Oranje-Nassau: Voor haar persoonlijke bijzondere verdiensten op het gebied van welzijn, zorg en kerkelijk leven, vanaf 1991 tot heden. Zij was o.m. actief voor Stichting Welzijn Ouderen.

De heer J.H. Voogt (59) te Maartensdijk, Lid in de Orde van Oranje-Nassau: Zowel vanuit zijn hoofdfunctie als daarnaast zet betrokkene zich op bijzondere wijze in voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast zet hij zich vanaf 1975 in zowel bestuurlijk als anderszins op het terrein van de sport en het jeugd- en jongerenwerk.

De heer E. van der Wurff (63) te Zeist, Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw: Voor zijn persoonlijke bijzondere verdiensten als muzikant, componist, arrangeur, producent en begeleider. Hij begeleidt Herman van Veen op de piano en richtte samen met hem Harlekijn Holland BV op. Hij is van grote betekenis geweest voor de Nederlandse muziekwereld zowel op het terrein van de populaire als de serieuze muziek. Voorts dirigeerde hij een aantal gerenommeerde symfonieorkesten in binnen- en buitenland.

Bij het Ministerie van Economische Zaken in Den Haag werd een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan:

De heer A.H. del Prado (77) te Bilthoven, Officier in de Orde van Oranje Nassau: De heer Del Prado ontvangt de onderscheiding voor zijn belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de halfgeleiderindustrie. Hij heeft een technologisch zeer hoogwaardige industrie tot wereldformaat gebracht. Is een inspiratiebron en een voorbeeld voor jonge technici en ondernemers. Hierdoor kan hij worden gekwalificeerd als iemand die op uitstekende wijze werkzaamheden heeft verricht waarbij de samenleving belangrijke mate bij is gebaat.

Bij de Universiteit Utrecht aan de Heidelberglaan te Utrecht werd een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan:

De heer prof. dr. J.T.A. Knape (58) te Bilthoven, Ridder in de Orde van Oranje Nassau: Professor Knape ontvangt de onderscheiding voor zijn belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het vakgebied Anesthesiologie op nationaal- en internationaal niveau, alsook voor zijn activiteiten voor de Maatschappij tot het Redden van Drenkelingen. Hij kan worden gekwalificeerd als iemand die werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben

De heer prof. dr. W. Raub (55) te De Bilt, Officier in de Orde van Oranje Nassau: Professor Raub ontvangt de onderscheiding voor zijn belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de sociologie. Zijn uitzonderlijke wetenschappelijke prestaties hebben ook internationaal grote waardering geoogst. Hij kan worden gekwalificeerd als iemand die werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben.