Ingezonden persbericht


Munich, Duitsland - 28 april 2009

Azlan lanceert fase 2 van het Go!Voice Cisco partner ontwikkelingsprogramma

Azlan, Tech Data's value-added distributeur van Enterprise netwerken en mid-range systemen, heeft fase 2 van het innovatieve go!voice programma gelanceerd, wat Cisco partners moet gaan helpen met het ontwikkelen van additionele skills en accredatie voor Cisco Voice Technologies.

De tweede fase van het schema voorziet resellers van speciale 'on-boarding' workshops welk hen, op een snelle manier, enkele Cisco technologieën en producten leren kennen, zoals de UC500 Switch (Unified Communication 500 Switch) en Cisco Call Manager Express (CME). Van belang is dat de workshop ook het resellers mogelijk maakt het meeste uit het Cisco Challenge and Reward Channel Program te halen.

Met het voltooien van de workshop kunnen resellers een start maken met het gebruik van een serie verkoopstimulerende tools die hen zal gaan helpen met het creëren van de mogelijkheid tot het verkopen van Cisco Advanced Technologies for Voice. Azlan voorziet deze resellers van pre-sales en aftersales ondersteuning en
- alleen voor een select aantal resellers - sales shadowing voor initiële kansen. Een Azlan expert, gespecialiseerd in Cisco Voice Technology, voorziet advies en begeleiding voor sales en technici van resellers op specifieke klantenwensen, zowel pre- en postinstallatie.

Resellers zullen toegang krijgen tot geaccrediteerde trainingen en assistentie bij het nemen van de stappen door de verschillende niveaus die zij zullen doorlopen om van Cisco Select Status naar Advanced Technology Partner te groeien. Ook persoonlijke account management en prioritaire toegang tot een groot aantal Cisco Voice Solutions behoren tot de voordelen van dit programma.

David Harvey, Director of Cisco Business Europe voor Azlan, zegt dat de nieuwe fase van het programma vele resellers zal helpen om toegang te krijgen tot een snelgroeiend gedeelte van de markt. "Voice maakt een onverbiddelijke beweging over het IP Netwerk en vele klanten zullen naar hun Cisco Partner stappen voor een oplossing. De UC500, CME en andere Voice producten, heeft Cisco een zeer aantrekkelijke reeks van oplossingen welke de wensen en behoeften van het MKB segment en Enterprise segment zullen bevredigen. Voice zal een zeer belangrijke en significante kans zijn voor Cisco Partners voor de komende twee jaar. Azlan zal hen helpen met het ontwikkelen van de skills van deze resellers, evenals mogelijkheden creëren en bekijken, maar ook het zorgen voor vertrouwd raken met de producten.

Bovendien heeft Azlan een significant bedrag in de aankoop van evaluatievoorraad van de oplossingen van Cisco Voice geïnvesteerd, die aan resellers ter beschikking gesteld zal worden, die potentiële klanten de kans willen bieden om de systemen te testen en te evalueren.

Over Azlan

Azlan, de Enterprise divisie van de Tech Data Coöperatie, is een leidende, value-added distributeur in networking, communicatie, midrange enterprise servers, opslag en software oplossingen in Europa. We zorgen voor snelle en kostenbesparende Europese distributie van producten en oplossingen voor marktleiders zoals Cisco, VMware of HP.

Azlan voorziet een gevarieerd aantal waarde creërende services, inclusief channel development, marketing en sales ondersteuning, training en certificering en het financiele programma's gemaakt voor het assisteren van vendor en reseller in het ontwikkelen van hun Enterprise en Middensegment mogelijkheden.

Azlan bouwt op 25 jaar geschiedenis van expertise en kennis, is nu onderdeel van de Tech Data Coöperatie, welke Azlan in 2003 overnam. Tech Data genereerde 24,1 miljard netto omzet voor het fiscale jaareinde op 31 januari 2009. Tech Data, opgericht in 1974, is een leidende distributeur in IT producten, met meer dan 100.000 klanten in meer dan 100 landen.

Voor meer informatie kijkt u op www.azlan.nl / www.azlantraining.nl

Pers contact

Tech Data Nederland bv
Afd. Channel Marketing

Computerweg 22
NL-3542 DR Utrecht

Tel.: +31 (0)346 585 000
Fax: +31 (0)346 585 001
email: pers@techdata.nl

---- --