Ingezonden persbericht




Persbericht

De Kolonisten van Catan en Carcassonne nu ook voor de allerkleinsten


- Nieuwste kinderspellen geschikt voor kinderen vanaf vier en zes jaar -

Almere, 29 april 2009 - Sinds de introductie van de Kolonisten van Catan in Nederland 10 jaar geleden zijn er al bijna 1 miljoen exemplaren van dit ontwikkelingsspel over de toonbank gegaan. Bij zowel jong als oud een groot succes, maar voor de allerkleinsten vaak nog net iets te moeilijk. 999 Games introduceert daarom een junioruitgave van de Kolonisten van Catan en ook het populaire Carcassonne is vanaf vandaag voor de jongste spelers beschikbaar.

'Het is ontzettend lastig om een spel voor volwassenen op een goede manier door te vertalen naar een begrijpelijk concept voor jonge kinderen zonder concessies te doen aan de basisprincipes van het spel', zegt Peter Christoph, Marketing en Salesmanager bij 999 Games. 'Deze juniorversies hebben gelukkkig de kenmerkende elementen als handelen en bouwen behouden. Hierdoor en door het stevige speelmateriaal kunnen nu ook jonge spelers eindeloos veel plezier aan deze wereldberoemde klassiekers beleven.

Als piraat een eiland veroveren

De Kolonisten van Catan Junior heeft een piratenthema, dat perfect bij de belevingswereld van kinderen aansluit. Als piraten proberen zij het eiland te veroveren door daar hun forten en schepen te bouwen. Daar zijn grondstoffen voor nodig, die net als in het basisspel met dobbelsteenworpen kunnen worden verdiend. Als een speler niet de juiste grondstoffen heeft, kan hij deze met medespelers, havens, de bank of op de markt ruilen. De spookpiraat kan echter roet in het eten gooien door de zuurverdiende grondstoffen weer af te pakken. Het tellen van overwinningspunten is in de juniorversie niet nodig: wie als eerste al zijn piratenforten gebouwd heeft, wint het spel!

Kinderen van Carcassonne

Carcassonne Junior is een bewerking van het bekende basisspel 'Carcassonne'. In deze juniorversie zijn de spelregels zo aangepast dat kinderen vanaf vier jaar het spel kunnen spelen.

Iedere speler krijgt acht houten speelstukken. Dit zijn de zogenaamde kinderen van Carcassonne. Net als in het basisspel leggen de spelers landschapstegels aan elkaar. Als een weg is afgebouwd, mogen alle spelers een of meer van hun speelstukken op die weg zetten, afhankelijk van het aantal daarop afgebeelde kinderen in hun kleur. De speler die als eerste al zijn speelstukken op het landschap heeft gezet, wint het spel.

Educatief karakter

Bij de ontwikkeling van kinderspellen hecht 999 Games veel waarde aan een educatief spelelement. Bij de Kolonisten van Catan Junior en Carcassonne Junior leren kinderen spelenderwijs samenwerken en plannen. Maar 999 Games vindt het nog belangrijker dat de kinderen veel plezier aan haar spellen beleven. En wat is er leuker dan winnen? De ervaring leert dat volwassenen soms nog aardig hun best moeten doen om van hun kroost te winnen.

Prijs en beschikbaarheid

Beide spellen zijn geschikt voor 2 tot 4 spelers. Carcassonne Junior kan door kinderen vanaf vier jaar gespeeld worden en kost ¤ 19,95. De Koloonisten van Catan Junior is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar en kost ¤ 24,95. Zowel Carcassonne Junior aals De Kolonisten van Catan Junior zijn vanaf vandaag te koop bij de grotere speelgoedwinkels.

###

Voor meer informatie (