Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 29 april 2009

Start DubbelFrisss LenteSpelen

Tot de zomer begint zijn op de pleinen in De Baarsjes de voorrondes voor de Lentespelen. Woensdag 6 mei is het Columbusplein als eerste aan de beurt. Iedereen van 7 tot en met 12 jaar kan gratis meedoen met roeien, skippyballen, 50 meter sprint en blikgooien. Ook kun je dan meedoen met de skelterrace. De Grote Finale van alle lentespelen is zaterdag 20 juni op het Balboaplein. Dan wordt ook bekendgemaakt wie op alle pleinen de snelste tijd heeft gereden met de skelterrace. Die wint de ijsberg: ijs voor je hele school!

De voorrondes voor de LenteSpelen zijn op woensdag en soms op donderdag in mei en juni, elke week op een ander plein in De Baarsjes. Kijk voor het programma op bijgaande flyer of op www.baarsjes.nl/sport

Sportbuurtwerk heeft dit jaar kunnen regelen dat de drankjes bij alle evenementen worden verzorgd door DubbelFrisss.

Portefeuillehouder: Godfried Lambriex

Meer informatie: Ruud Sjoerdsma, 06 1714 4471

Jongerenwerk voor of achteruit

61% van de jongeren in De Baarsjes is tevreden over activiteiten in de jongerencentra. Stadsdeel De Baarsjes vroeg jongeren naar hun ervaring met het jongerenwerk. Op straat en in de jongerencentra kregen ze vragen voorgelegd als: zijn de jongerencentra vaak genoeg open en zijn er voldoende activiteiten? De jongeren blijken het jongerenwerk te waarderen met een 7,1. Meer dan de helft van de Baarsjesjongeren is bekend met het aanbod. Hun wensen zijn onder meer ruimere openingstijden en betere promotie van het aanbod. Ze geven verder aan dat het prettig is als er beter naar ze wordt geluisterd bij de samenstelling van het aanbod. Het onderzoek is uitgevoerd in februari van dit jaar. De nieuwe jongerenorganisatie The Mall gebruikt de uitkomsten om het jongerenwerk beter op de wensen af te stemmen. En om later in het jaar te meten of ze op de goede weg zitten. In de nieuwe aanpak rondom talentontwikkeling is een deel van de genoemde wensen al ingebakken.

Portefeuillehouder: Godfried Lambriex

Meer informatie: Ruud Sjoerdsma, 06 1714 4471

Netwerkborrel voor ondernemers

Als ondernemer huur je vaak een ruimte om je onderneming in te vestigen. Wat zijn de voorwaarden waaronder je de ruimte huurt? Wat zijn je plichten, en wat zijn je rechten? Dinsdag 5 mei organiseert Ondernemershuis West Binnen de Ring een netwerkborrel met als thema 'huurrecht voor ondernemers'. Spreekster van de avond is Marloes van der Meulen, advocaat verbonden aan Friedberg Oudendijk advocaten.

Programma

18.00-18.15 uur Inloop

18.15-19.00 uur Presentatie & vragen deelnemers

19.00-20.00 uur Netwerkborrel

Iedereen die al ondernemer is of graag een onderneming wil starten is van harte welkom.

Aanmelden via: info@ondernemershuiswest.nl

Ondernemershuis West Binnen de Ring

Admiraal de Ruijterweg 84-86

www.ondernemershuiswest.nl

Tel: (020) 5892930

Agenda

BAG TAG LOOP van Marcelo de Melo

MLB expositieruimte, 30 april tot 30 mei

Vrijmarkt

Mercatorplein en Jan Evertsenstraat 30 april

Hollandse muziekavond

Mercatorplein 30 april

Zoete-Broodjes als autoshowroom?

Galerie Zoete Broodjes, 1 mei tot 27 mei

Yoga in the Erasmus Park

Erasmuspark, 3 mei

Herdenking 4 en 5 mei 2009 Stadsdeel De Baarsjes

Joop Westerweelschool, Columbusplein en Hudsonhof, 4 mei tot 5 mei