Scania Beers B.V.

2009-04-29

Twee Scania EEV bakwagens voor Schouten Transport

Breda, 29 april 2009 - Bij Scania is het mogelijk om een volledig opgebouwd bakwagenchassis direct bij Scania, af fabriek, te bestellen.

Onlangs werden aan Schouten Transport te Alphen aan den Rijn twee Scania P230 DB 4x2MNA bakwagens met EEV (Enhanced Environmentally friendly Vehicle) motor geleverd, waarvan één Scania Distriline compleet af fabriek. Dankzij de 230 pk XPI motor voldoen beide voertuigen aan de zware EEV milieu-eis zonder gebruik te maken van AdBlue. Met deze bakwagens geeft Schouten Transport een visitekaartje aan haar klanten af.

Schouten Transport heeft namelijk voor de Scania EEV versie gekozen. Hiermee wordt aan de zwaarst mogelijke milieu-eisen binnen Europa voldaan en zijn er geen belemmeringen bij distributiewerk binnen de stedelijke gebieden. Opdrachtgevers kiezen daarnaast steeds vaker voor milieubewuste transporteurs en Schouten speelt hierop in. Schouten Transport heeft een distributiecentrum midden in de Randstad en is gespecialiseerd in transport, overslag, opslag, orderpicking en voorraadbeheer van food producten. Met een wagenpark van zo'n vijftig auto's en de inzet van moderne communicatieapparatuur, automatische routeplanningssystemen en een geoptimaliseerde beladingsgraad kan Schouten een punctuele levering garanderen.
De Scania Distriline is standaard voorzien van een CP 16 dagcabine. De bakwagen heeft een inwendige lengte van 7600 mm met een twee tons laadklep, lang plateau met boventip en kan voor meerdere doeleinden worden ingezet. Dit is ook de filosofie achter het Distriline concept van Scania. De Scania Distriline is samengesteld na uitvoerig onderzoek onder klanten en is bedoeld voor klanten die distributiebakwagens willen bestellen in een standaard uitvoering met Scania als hoofdaannemer. Behalve de scherpe prijsstelling, multi-inzetbaarheid en de mogelijkheid voor complete aflevering in eigen kleuren en bestickering vanuit de fabriek, is een bijkomend voordeel dat het complete voertuig direct een typegoedkeuring heeft dat aan alle wettelijke eisen voldoet. Tevens valt het gehele voertuig onder de Scania fabrieksgarantie waarbij Scania volgens het `one-stop-shopping' het onderhoud uitvoert aan alle onderdelen.

Dat de Distriline, naast een aantal opties, zoveel mogelijk gestandaardiseerd is wil niet zeggen dat er geen aanpassingen mogelijk zijn. Voor Schouten werd één van de twee nieuwe bakwagens voorzien van een geïsoleerd dak en RVS lichtbakken aan de achterzijde. Beide bakwagens zijn afgeleverd door de Scania vestiging in Alphen aan den Rijn, waar ze ook in onderhoud zijn.

Schouten duo.332

Fotobijschrift: De nieuwe Scania EEV Distrilines voor Schouten Transport te Alphen aan den Rijn

Nico van der Klugt
Manager Communications

Telefoon:

+31(76)7511601

E-mail:
nico.van.der.klugt@scania.com