Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Hoofddorp 29 april 2009

Norman introduceert SandBox® SDK

Norman ASA, toonaangevend vernieuwer van antimalwareoplossingen, heeft vandaag de release van de SDK (softwareontwikkelingskit) voor Norman SandBox® aangekondigd. Dit is een proactieve antimalware-SDK die uitgebreide bescherming biedt tegen een breed scala aan malware, inclusief virussen, trojans, wormen, rootkits en spyware.

Voor de eerste keer stelt Norman de bekroonde en gepatenteerde Norman SandBox®-technologie beschikbaar als SDK voor softwareontwikkelaars. Hierdoor kunnen bedrijven die zich voorheen richtten op het opsporen van malware op basis van hun signatuur nu proactieve mogelijkheden toevoegen om hun klanten nog beter te beschermen. Met de SDK kunnen bedrijven de Norman SandBox®-technologie gebruiken om niet alleen de opsporingsmogelijkheden van hun oplossing te verhogen, maar in vele gevallen ook om waardevolle informatie te genereren over wat de opgespoorde malware zou hebben gedaan met het netwerk en de computers wanneer deze niet was gedetecteerd.

"De schaalbaarheid maakt de SandBox SDK tot een uiterst flexibele en krachtige aanvulling op bestaande veiligheidsoplossingen", zegt Michael Theuerzeit Product Marketing Manager van Norman Benelux. "De markt vraagt al langere tijd om dergelijke oplossingen. We zijn verheugd deze SDK te kunnen aankondigen."

Enkele van de grootste software- en beveiligingsbedrijven ter wereld maken gebruik van de technologie van Norman, waaronder Microsoft, F-Secure en eEye Digital Security. SandBox wordt als integraal component meegeleverd met alle antivirus- en antispywareproducten van het bedrijf en vormt de basis van de toonaangevende Malware Analyzer-productreeks van Norman.

De Norman SandBox®-technologie is een virtuele omgeving waarin programma's in een veilige omgeving kunnen functioneren zonder de echte processen, programmabestanden en netwerkomgevingen van een bedrijf te verstoren. Wanneer een programma acties uitvoert die SandBox als verdacht beschouwd, wordt dat programma gemarkeerd als kwaadaardig. Hierdoor levert deze technologie ook bescherming tegen nieuwe, onontdekte of 'day zero'-bedreigingen. In deze nieuwe SDK is Norman DNA Matching opgenomen: een nieuwe en innovatieve technologie voor proactieve identificatie van virusprofielen in programma's.

Prijzen en beschikbaarheid
Norman SandBox® SDK is direct beschikbaar. Bezoek ons op www.norman.nl voor meer informatie over prijzen en verkooppunten.

Norman en Norman Network Protection zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Norman ASA. Alle andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van hun eigenaren zijn.

Neem voor meer informatie contact op met:
Michael Theuerzeit, Product marketing manager
(0)23 78 90 222, marketing@norman.com

Informatie over Norman ASA
Norman ASA is een toonaangevend bedrijf op het gebied van gegevensbeveiliging en ontwikkelt en verkoopt producten voor viruscontrole, personal firewall, ouderlijk beheer en beveiliging tegen spam en spyware. Dankzij de SandBox®-technologie loopt Norman voorop op het gebied van proactieve antivirusoplossingen. Norman is opgericht in 1984 en biedt bekroonde beveiligingsoplossingen aan personen en grote en kleine bedrijven. Ga voor meer informatie naar www.norman.com.