Politie Zeeland


---


W-891-2009 Aanhoudingen voor overval en diefstal auto's
Politie Zeeland heeft de afgelopen weken een zevental personen aangehouden op verdenking van diefstal en vernieling van auto's in Oost-Souburg en Vlissingen.
De aangehouden personen, in de leeftijd van 17 tot 22 jaar en afkomstig uit Oost- Souburg en Vlissingen worden ervan verdacht, in de afgelopen vier maanden, in hun woonplaats auto's te hebben gestolen. Nadat ze met de auto's hadden gereden, lieten ze deze daarna geheel vernield achter. Een aantal auto's is zelfs in brand gestoken.
De politie heeft 12 zaken in behandeling die gerelateerd worden aan deze verdachten.
Uit onderzoek kwam naar voren dat tenminste één van hen, een 19-jarige man uit Oost- Souburg, tevens wordt verdacht van betrokkenheid bij een overval, die plaatsvond op een 64-jarige man in zijn woning in de Dongestraat in Oost Souburg op 2 november 2008. (zie onderstaand persbericht).
Deze man is in verzekering gesteld.
De politie sluit niet uit dat meerdere aanhoudingen in zowel de zaak van de overval als de diefstal/vernieling van de auto's, zullen volgen.


W-2152-2008 Souburger in eigen woning overvallen
In zijn woning aan de Dongestraat is zondagavond 2 november 2008 een 64-jarige man overvallen.
De man was alleen in zijn woning en zat televisie te kijken toen rond 19.20 uur werd aangebeld. Bij het openen van de voordeur, werd hij meteen overmeesterd door een drietal personen die vervolgens zijn woning binnendrongen.
Onder bedreiging van geweld, waarbij gebruik werd gemaakt van een wapen, werd zijn woning doorzocht. Uit de woning werden diverse goederen weggenomen waaronder sieraden en een nog onbekend geldbedrag. Na de overval zijn de daders weggevlucht in onbekende richting. Het slachtoffer, die tijdens de overval lichte verwondingen opliep, zag kans een buurman te alarmeren waarna de politie werd gebeld. Door de politie is ter plaatse uitgebreid technisch sporenonderzoek gedaan. De overval werd gepleegd door drie daders met een normale lengte.