Ingezonden persbericht


Prorail en gemeente Schiedam stellen lift NS-station in werking

De gemeente Schiedam en spoorwegbeheerder ProRail hebben samen een oplossing gevonden om het Vlietland Ziekenhuis voor mensen die slecht ter been zijn vanaf station Schiedam-Nieuwland beter bereikbaar te maken. ProRail zal één van de liften op het station weer in gebruik stellen. Om de sociale veiligheid te waarborgen, is de lift alleen op afroep beschikbaar. Een vertegenwoordiger van de gemeente beheert de sleutel en begeleidt gebruikers van de lift van en naar het ziekenhuis.

De aanpassingen aan lift zijn naar verwachting binnen vier weken klaar. Door deze maatregel wordt het Vlietland Ziekenhuis nu ook vanaf de zuidelijke kant beter bereikbaar voor minder validen en is, vanwege de persoonlijke begeleiding, de sociale veiligheid voor liftgebruikers niet in het geding.

Prorail en de gemeente hebben het akkoord bereikt in een speciale werkgroep die de Stadsregio heeft ingesteld om de bereikbaarheid van het station te verbeteren. Alle partijen hechten waarde aan een goede bereikbaarheid van het station voor alle gebruikers.

In combinatie met het herstel van de zuidelijke lift zal gemeente Schiedam de komende weken het openbare gebied rondom het station aanpakken. Daarbij gaat het onder meer om het schoonmaken van het gebied rondom de liften, het beter begaanbaar maken van de route van en naar het ziekenhuis en bewegwijzering.

Verantwoordelijk wethouder Yorick Haan, die meerdere keren heeft aangedrongen op een snelle oplossing om de toegankelijkheid van het station te verbeteren, is blij en content met de maatregel. 'Dit is vooral goed nieuws voor alle mensen die - al dan niet tijdelijk - minder goed ter been zijn. '

Noot voor de redactie (