Gemeente Rotterdam

2009 | 16 Bezoekadres: Stadhuis Coolsingel 40, Rotterdam
Collegevergadering van Postadres: Postbus 70012 28 april 2009 3000 KP Rotterdam Secretariaat
Concerncommunicatie:
Telefoon 010-4172918

Burgemeester

1 28-04 Het college van B en W stelt op maandag 11 mei de Burgerzaal van het Stadhuis beschikbaar voor een discussie over de ontwikkeling van een stedelijk protocol voor bewonersparticipatie bij bouwprojecten en herstructurering. Bewoners, winkeliers en andere belanghebbenden nemen deel aan deze discussie. De wethouder van Wonen en Ruimtelijke Ordening treedt op als gastheer.
2 28-04 Het college van B en W biedt de raad, het jaarrapport interventieteams 2008 aan. Dit jaarrapport geeft inzicht in de effecten van de inzet van de interventieteams gedurende het jaar 2008. Het college heeft in december 2007 een aantal toezeggingen gedaan aan de raad over de Deelgemeentelijke Interventieteams. Een van deze toezeggingen was dat tweemaal per jaar wordt gerapporteerd.

Wethouder Financiën, Sport en Buitenruimte

1 28-04 Het college heeft besloten het voorontwerpbestemmingsplan `Vlinderstrik' vrij te geven voor vooroverleg en inspraak. Daarnaast stelt het college de raad voor om te besluiten dat er geen milieueffectrapport opgesteld hoeft te worden. Alle relevante milieu-informatie is namelijk al opgenomen in een aanmeldingsnotitie.
2 28-04 Het college heeft het eindverslag van de inspraakprocedure voor het ontwerpbestemmingsplan `Schiezone' vastgesteld en besloten dit plan ter inzage te leggen. In de zes weken dat dit plan ter inzage ligt kan iedereen zienswijzen indienen. 3 28-04 Het college stelt de raad voor om de motie Cornelissen, Kneepkens en Kaya van november 2005, over de variatie bij groenaanplant, als afgedaan te beschouwen. Bij het aanplanten van nieuw groen wordt namelijk al rekening gehouden met de voedsel- en nestelkwaliteit van het groen voor vogels, egels en insecten.
4 28-04 Het college wijst het bureau Stadsnatuur (bSR) van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam aan om het bestaande geografisch informatiesysteem in te richten met informatie over beschermde plant- en diersoorten. Het bSR gaat deze informatie ook beheren en onderhouden.

Wethouder Wonen en Ruimtelijke Ordening

1 28-04 Het college heeft besloten om de ingebrachte zienswijze tegen het vrijstellingsplan voor de aanleg van een brammenterminal aan de Beerweg ongegrond te verklaren. Een `bram' is een grondstof voor diverse soorten staal, die in de tweede productielijn worden geproduceerd, bijvoorbeeld staalplaten, buizen en staal voor de auto-industrie. 2 28-04 Het college heeft besloten de Minister van Verkeer en Waterstaat te vragen over te gaan tot Pagina 1 van 2

B en W berichten
2009 | 168
Pagina 2 van 2
de start van de administratieve onteigeningsprocedure voor de aanleg van een vrije busbaan tussen Zoetermeer en Rotterdam. Deze ZoRo-busbaan gaat voor een gedeelte lopen in de gemeenten Rotterdam en Lansingerland.
3 28-04 Het college stelt de raad voor een voorbereidingsbesluit te nemen voor de Schuttevaerweg 95-97. Na het verlenen van de benodigde vrijstelling kan hier een bedrijfsgebouw gerealiseerd worden.
4 28-04 Het college onderschrijft de strekking van het Ambitiedocument Deltapoort 2040 van de Stuurgroep Deltapoort, waarin de gemeente participeert. Het ambitiedocument geeft aan welke ruimtelijke impulsen nodig zijn om de leefkwaliteit in het gebied tussen Rotterdam en Dordrecht te verbeteren. Daarnaast heeft het college besloten om de samenwerkingsagenda van Deltapoort 2040 verder uit te werken in de thema's groen, economie, infrastructuur/externe veiligheid en water.
5 28-04 Het college heeft besloten de directeur dS+V opdracht te geven om de bouwvergunning voor het nieuwe Rotterdam Centraal Station te verlenen.

Wethouder Jeugd, Gezin en Onderwijs

1 28-04 Het college stelt de raad voor de toezegging onderzoek naar ondersteuning ouderinitiatieven (Tz20081113-10) van mevr. K.M.T. Duys af te doen. Tijdens de begrotingsbehandeling in november jl. heeft de wethouder jeugd, gezin en onderwijs toegezegd dit onderzoek onafhankelijk te laten uitvoeren. Aanleiding voor dit onderzoek zijn de bureaucratische belemmeringen die ouders ervaren bij de totstandkoming van gemengde scholen. De wethouder heeft met de directeur van de dienst Jeugd, Onderwijs en Samenleving afgesproken dat de aanbevelingen uit het onderzoeksrapport overgenomen worden: 1. communiceer rechtstreeks met de ouders in plaats van via de school, 2. zorg voor een consistente ondersteuning aan ouders en 3. maak duidelijk wat de bevoegdheden zijn van de gemeente, deelgemeente, schoolbesturen en schooldirectie.

Schriftelijke vragen

Het college heeft de beantwoording vastgesteld van de schriftelijke vragen van:


* het raadslid A. Bonte (GL) over brommers en scooters op de rijbaan
* het raadslid E.P. van Heemst 9PvdA) over weigering naaktschilderij LCC 't Klooster
* het raadslid C.J.G Verbrugge (PvdA) over subsidies op sloopauto's.
* het raadslid drs. P.B. van Tijn (VVD) over Marokkaanse nationaliteit in GBA.
* het raadslid M.G.J. van Muijen (PvdA) over de ontwikkelingen van de Kaapverdiaanse verenigingen en Vreelust.

* Het raadslid C.J. de Gruiter (VVD) in de raadsvergadering van 27 maart 2009 over peilbuisgegevens nabij `s Gravendijkwal

* Het raadslid A. Bonte (GL) over de bouw van kolencentrales in Rotterdam
* Het raadslid drs. R. Schuurman (LR) over bijstandsfraude


* De raadsleden drs. K.M.T. Duys (CDA), drs. E.J. Hagenaars-Baldee (CDA) en A. Yildirim (CDA) over generatiewoningen