Ingezonden persbericht


Persbericht

GGD Kennemerland verstrekt informatie over Mexicaanse griep

Hoofddorp - GGD Kennemerland heeft direct maatregelen getroffen nadat bekend werd dat in Mexico mensen besmet zijn geraakt met een nieuw griepvirus. Voor de luchtvaartmaatschappijen en Schiphol zijn informatiebrieven opgesteld met de laatste actuele informatie. Vertrekkende en aankomende passagiers naar en van Mexico krijgen de brieven aangeboden, in het Nederlands, Spaans en Engels.

Vanaf vandaag hangen in het douanegebied voor de aankomsthal, posters in vijf talen (Nederlands, Engels, Spaans, Frans en Duits). Zo worden ook de reizigers geïnformeerd die via een transfer vanuit Mexico in Nederland komen. Het belangrijkste is, dat passagiers telefonisch contact op moeten nemen met hun huisarts als ze binnen 7 dagen na vertrek uit Mexico de volgende verschijnselen hebben: 38,5 graden verhoging én luchtwegproblemen zoals hoesten,. Internationale passagiers moeten contact opnemen met een arts in de regio waar ze verblijven.

De GGD Kennemerland is voorbereid op het testen en isoleren van mogelijke patiënten. Alle huisartsen en EHBO posten van ziekenhuizen in de regio zijn geïnformeerd over hoe te handelen. Met de luchtvaartmaatschappijen zijn afspraken gemaakt hoe om te gaan met eventueel zieke mensen aan boord van hun vliegtuig.

GGD Kennemerland heeft dagelijks overleg met de meest relevante partijen op Schiphol. Dit zijn: Airport Medical Services, KLM Health Services en de Schiphol Group. In dit overleg wordt besproken welke maatregelen nodig zijn en wie deze uitvoeren. Op dit moment zijn verdere maatregelen niet nodig.

Tijdens Koninginnedag op 30 april, het weekend van 2 en 3 mei en bevrijdingsdag 5 mei is, GGD Kennemerland bereikbaar voor vragen van inwoners uit de regio Kennemerland. Contactgegevens zijn te vinden op onze website www.ggdkennemerland.nl

Hoofddorp, 29 april 2009



Ingezonden persbericht