Gemeente Delft

Cultuurkaart

Theater De Veste koploper met Cultuurkaart

Theater De Veste in Delft inde tot nu toe landelijk het meeste geld via de Cultuurkaart voor jongeren. Deze kaart is sinds1 november in omloop en biedt jongeren tot dertig jaar korting bij onder andere theaters, musea en bioscopen. Dat blijkt uit de eerste kwartaalrapportage van het Cultureel Jongeren Paspoort (CJP).

Wethouder Lian Merkx (Cultuur) van de gemeente Delft en directeur Jan Bartels (De Veste) zijn trots op het feit dat zoveel individuele leerlingen Theater De Veste de afgelopen maanden hebben bezocht. 'Het toont aan dat jeugd in Delft cultuurminded is,' aldus wethouder Merkx. 'Wij merken dat deze kaart in een behoefte voorziet,' vult Bartels aan.

Uit de kwartaalrapportage van het CJP blijkt dat de individuele leerling tot april 2009 het meeste geld bij de bioscoop en het theater heeft uitgegeven. Met name leerlingen van HAVO/VWO klas 4 en 5 brachten daar de meeste bezoeken. VWO klas 4 ging vaker naar het theater.

Leerlingen in de klassen die het verplichte vak Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) hebben bezochten vaker een museum.

Noot voor de redactie (