Platform Biologica


Christofer Stopes nieuwe president IFOAM-EU

29-4-2009

Na 18 jaar neemt Francis Blake (Soil Association) afscheid van de IFOAM EU Group, de Europese afdeling van IFOAM. Vorige week gaf hij het stokje over aan de Brit Christofer Stopes. Stopes werkt als consultant voor EcoS Consultancy in Groot-Brittannie.

De IFOAM EU Groep is de Europese afdeling van de IFOAM, de mondiale federatie van biologische organisaties. IFOAM-EU oefent invloed uit op de totstandkoming van Europese regelgeving op het gebied van biologische landbouw. Op 23 en 24 april jl organiseerde IFOAM-EU het seminar Multifunctional agriculture in Europe the role of organic food and farming and its political framework in Boekarest. Hier vond de stafwisseling plaats.

Francis Blake heeft aan de basis gestaan van IFOAM-EU. Onder zijn beleid ontwikkelde IFOAM-EU zich van een informele groep tot een professionele organisatie met een kantoor in Brussel en vertegenwoordigers uit alle lidstaten en EFTA-landen in het bestuur.

Meest recent heeft IFOAM-EU een dagelijks bestuur gevormd, om sneller te kunnen reageren op ontwikkelingen. De Nederlander Bavo van den Idsert van de VBP is als belangenbehartiger voor de handel en verwerking gekozen in het dagelijks bestuur. Marian Blom van Biologica houdt zitting in het algemene bestuur.

De volgende bestuursvergadering van IFOAM-EU Groep zal plaatsvinden op donderdag 24 en vrijdag 25 september in Nederland en wordt georganiseerd door Biologica en de VBP.