Gemeente Brummen


Pannakooi op tijdelijke locatie

(Oorspronkelijke publicatie datum: 29-04-2009)

Vorige week begonnen de werkzaamheden om het trapveldje in de wijk Lombok te vervangen door een speelplaats voor jongeren tot 12 jaar. Binnenkort kunnen de voetballers terecht in een pannakooi, die in de groenzone van de uitbreidingwijk Lombok ligt.

Het voetbalveldje in de wijk Lombok zorgde in het verleden voor de nodige ophef bij omwonenden. Er was sprake van overlast bij de mensen in de buurt. Hierdoor werd het onderwerp in de raadszaal van de gemeente besproken en diende de raad een beslissing nemen. De gemeenteraad besloot dat het trapveldje voor eind april 2009 verwijderd moest zijn. Overeenkomstig het speelplan wordt de plek omgevormd tot een speelvoorziening voor kinderen tot 12 jaar. Op donderdag 23 april werd het veldje gedemonteerd.

In de wijk Lombok blijkt een grote behoefte aan voorzieningen voor de oudere jeugd te zijn. Hierbij gaat het met name om een sportveldje of een pannakooi. Om in deze behoefte in Eerbeek te voorzien wil de gemeente zo snel mogelijk speelvoorzieningen met het thema sport aanleggen en wel voor de zomer. Deze aanleg heeft de hoogste prioriteit.

Download het speelbeleid van de gemeente Brummen.

Binnenkort kunnen de voetballers terecht in een pannakooi, die in de groenzone van de eerste fase van de uitbreidingswijk Lombok wordt ingepland. De nieuwe plek kunnen de kinderen veilig bereiken via de Lombokweg. Na oplevering van fase één van de woningbouw wordt het definitieve speelveld ingericht en wordt de pannakooi van de tijdelijke locatie verwijderd.