Gemeente Heerhugowaard


Lintjesregen

Op 29 april kregen vier Heerhugowaarders tijden 'Lintjesregen'een koninklijke onderscheiding: de heer A.J. (Albert) Kramer (11-3-1943), mevrouw H.Y. (Henske) Bakker-Heetebrij (22-11-1946), de heer J.J.M. (Jos) Beemster (8-9-1958) en mevrouw R.M. (Rina) de Lange-Vlaar (8-5-1939) hun onderscheiding opgespeld.

De heer Kramer is sinds 1977 betrokken bij Z&PC Olympus, tegenwoordig AquaWaard. Hij was onder andere materiaalcommissaris en voorzitter en betrokken bij de fusie van Z&PC Olympus en Z&PC Heerhugowaard â92 tot Z&PC AquaWaard. Verder ondersteunt hij sinds 1986 bij het invullen van de belastingformulieren was hij vele jaren actief voor de OR van de Hoogovens. Hij werd in 2001 uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar door het Wouter Sport Fonds.
Mevrouw Bakker doet sinds 1987 vrijwilligerswerk voor Radio OOR bij Reigersdaal. Ze is al twintig jaar gewaardeerd lid van de exploitatiecommissie van Ontmoetingscentrum De Brink en al meer dan tien jaar lid van de rommelmarktcommissie.
De heer Beemster was twaalf jaar lid van de vrijwillige brandweer en zette zich zeventien jaar onafgebroken in als bestuurslid van de Bedrijfskring Heerhugowaard. Hij was tevens medeoprichter/bestuurder van Elektroned, een landelijk samenwerkingsverband voor de elektrotechnische installatiebranche. Bij dit samenwerkingsverband zijn inmiddels veertig bedrijven aangesloten.
Mevrouw De Lange is van 2004 tot heden bestuurslid van KBO-Centrum Heerhugowaard. Al 25 jaar ontplooit ze kerkelijke activiteiten voor de H. Dionysisukerk (koster, lector, distributie kerkblad). Ook zet ze zich in voor de Katholieke Vrouwen Gilde in Heerhugowaard en is ze vrijwilligster voor WonenPlus en Ouderenwerk (boodschappendienst, vervoer, invalkracht meldpunt, administratieve zaken bij mensen thuis).

29-04-2009