Gemeente Heusden


Lintjesregen in Heusden 24 april 2009

Lintjesregen in Heusden

Ook dit jaar heeft burgemeester Willems weer koninklijke onderscheidingen mogen uitreiken tijdens de zogenaamde "Lintjesregen" bij gelegenheid van Koninginnedag. Vijftien inwoners van Heusden kregen een lintje opgespeld omdat zij zich zonder eigen belang of financieel gewin ingezet hebben voor de Heusdense samenleving.

(LON = Lid in de Orde van Oranje-Nassau; RON = Ridder in de Orde van Oranje-Nassau)

Mevrouw W.C. van Bladel-van Rijswijk uit Oudheusden (63 jaar) LON

Mevrouw Van Bladel staat klaar voor de samenleving in haar woonplaats Oudheusden en de vesting Heusden. Zo is zij "sinds mensenheugenis" actief in de R.K.-Kerk, waarvoor zij anno 2009 o.a. nog altijd het kerkblad verspreidt. Maar ook het Activiteitencomité Heusden, het Jeugdwerk Heusden, de Zonnebloem afd. Heusden, buurthuis De Schakel, de Jeugdcarnaval en de Jeu de Boulesvereniging Allée du Chateau kennen haar als een zeer betrokken vrijwilligster, die al tientallen jaren klaar staat voor de samenleving.

Mevrouw K. Mes uit Oudheusden (58 jaar) LON

De Heusdense gymvereniging Inion, de Protestante Kerk en de Hervormde Vrouwenvereniging Heusden zijn de maatschappelijke organisaties waarvoor mevrouw Mes zich al sinds 1965 met raad en daad voor inzet.

De heer L.P. Kouwenberg uit Nieuwkuijk (70 jaar) LON

De heer Kouwenberg zet zich als sinds 1963 op een bijzondere wijze in voor het schutters- en gildenwezen, zowel regionaal, provinciaal als landelijk. Het St. Catharinagilde uit Herpt en het Gilde St. Joris van Onsenoort en Nieuwkuijk zijn de lokale gilden waar hij sinds 1963 bij betrokken is (geweest). Maar ook voor de Kring Maasland, de Langstraatse Schuttersbond, de Nederlandse Federatie van Scherpschuttersverenigingen "Op de Wipboom" en de Vierbonden (een regionaal samenwerkingsverband) zet de heer Kouwenberg zich onvermoeibaar in.

De heer C.M. van der Meijden uit Drunen (75 jaar) LON

Sinds eind vijftiger jaren van de vorige eeuw zet de heer van der Meijden zich vrijwillig in op de terreinen van scouting, heemkunde en natuurbeheer- en milieu. Zo was hij van 1957 tot midden zeventiger jaren als vrijwilliger verbonden aan de scouting dr. Akkermansgroep uit Drunen en heeft hij in 1996 meegewerkt aan een jubileumboek dat uitgegeven werd vanwege het 50-jarig jubileum van de dr. Akkermansgroep. Als schrijver, heemkundige en cultuurhistoricus is betrokken bij veel uitgaven van de Heemkundekring Onsenoort. Sinds 1995 is de heer Van der Meijden een zeer actief lid van de Natuur- en Milieuvereniging Heusden, een vereniging die zich inzet voor het bevorderen van een duurzaam, veilig en gezond leefmilieu met behoud en versterking van natuur, landschap en leefomgeving in de gemeente Heusden.

De heer A.P.L.H. van den Hoven uit Drunen (63 jaar) LON

Ondanks zijn zelfstandig ondernemerschap weet de heer Van den Hoven zich vrijwillig dienstbaar te maken voor de Drunense en Elshoutse samenleving. De vogelvereniging De Edelzangers, de vrijwillige brandweer Drunen, Jeugdvakantievreugd, O.L.V. Schuts Elshout, het Elshouts Spektakel en de buurtvereniging de Backstreet uit Drunen zijn verenigingen die kunnen bogen op de vrijwillige inzet van de heer Van den Hoven.

De heer drs. dr. W.G.P. Mulder uit Drunen (59) RON

Huisarts Mulder staat midden in de samenleving. Door zijn betrokkenheid bij zijn patiënten en hun gezondheid heeft hij zich "gespecialiseerd" in bepaalde ziektebeelden, hetgeen hem tot huisartsdeskundige heeft gevormd. Door deze deskundigheid is/wordt hij betrokken bij nascholingscursussen voor huisartsen. Daarnaast zet hij zich onbezoldigd in voor patiënten- en belangenverenigingen (m.n. voor spierziekten) en is hij bestuurslid van de Klinisch Genetische Centra in Utrecht en Maastricht, die onderzoek doen naar erfelijkheidsfactoren en de gevolgen van erfelijke ziekten. Maar ook op maatschappelijk vlak heeft de heer Mulder zijn sporen verdiend: de werkgroep Leefbaar Drunen, het Algemeen Maatschappelijk Werk Drunen, basisschool Het Sempke, de Blaaskapel "Aojum Zat" en het Dwergonisch Mannenkoor (Dwergonische Oevertuure) kennen hem als een bevlogen vrijwilliger.

De heer J.L.M. van Engelen uit Drunen (55 jaar) LON

De heer Van Engelen is op zeer veel gebieden in de Drunense samenleving actief. Scouting Dr. Akkermansgroep, de politieke groeperingen DDE-2002 en Heusden Eén, de Kommissie Vastenoavond Drunen en het Dwergonisch Mannenkoor, muziekgroep Chantemble, het oranjecomité Drunen-Elshout, de EHBO, de Vrije Tijds Club, de Stichting Bejaardenzorg, de St. Hubertusgilde en buurthuis De Stulp zijn de verenigingen waarvoor de heer Van Engelen zijn vrije tijd beschikbaar stelde en stelt.

De heer J.W.J.M. Snijders uit Elshout (70 jaar) LON

Sinds 1988 verricht de heer Snijders veel vrijwilligerswerk voor de parochiekerk in Elshout. Naast kleine onderhoudswerkzaamheden zorgt hij jaarlijks voor het opbouwen en afbreken van de kerststal en voor het luiden van de klokken bij de jaarswisseling. In 1996 heeft de heer Snijders het kosterschap van zijn vader overgenomen.

De heer Snijders was ook vele jaren verbonden aan - met name de evenementcommissie van - muziekvereniging E.E.M. in Elshout.

De heer S.J. Urlings uit Haarsteeg (69 jaar) LON

Vanaf de oprichting in 1973 is de heer Urlings betrokken bij de rugbyclub The Dukes uit 's-Hertogenbosch. Sinds 2001 is de heer Urlings voorzitter van de rugbyclub. Sindsdien is de club uitgegroeid tot nationale bekendheid en landskampioen.

Ook voor de Haarsteegse gemeenschap stelt de heer Urlings zijn kunne en tijd beschikbaar. Zo is hij betrokken (geweest) bij het St. Ambrosiusgilde en de carnavalsvereniging.

De heer J. Blikman uit Vlijmen (68 jaar) LON

De heer Blikman is al ruim 40 jaar betrokken bij de St. Catharina Schuts uit Vlijmen, een Schuts waarvan hij inmiddels 25 jaar voorzitter is. Daarnaast is hij sinds 1992 als vrijwilliger betrokken bij de seniorenteams van de voetbalvereniging RKDVC uit Drunen.

Mevrouw J.C.M. van Veggel-van Esch uit Vlijmen (68 jaar) LON

Mevrouw Van Veggel ontplooide (bestuurlijke) activiteiten op het gebied van zorg, toneel, gehandicapten- en buurtwelzijn. Van 1972 tot 1997 was zij actief bij de EHBO afdeling Drunen-Elshout. Anno 2009 is zij actief voor de VTC (vrijeteijdsbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking), de toneelgroep "De Drunense Ghesellen" en buurtvereniging Brederostraat.

De heer H.J.W. van de Water uit Vlijmen (63 jaar) LON

Sinds 1982 is de heer Van de Water betrokken bij de VOGG (vereniging voor ouders en verwanten van mensen met een verstandelijke handicap), voorheen Het Zorgenkind. In 1989 is hij betrokken geraakt bij de Stichting En Route, waar de heer Van de Water mede de jaarlijkse truckersdag organiseert.

De heer F.D.C. Molhuizen uit Vlijmen (69 jaar) LON

De heer Molhuizen zet zich inmiddels 30 jaar in voor de EHBO-vereniging. Naast het voorzitterschap van de vereniging heeft hij in deze lange periode veel cursisten naar een diploma begeleid.

De heer L.Th.G ten Westenend uit Vlijmen (52 jaar) LON

Sinds 1983 is de heer Ten Westenend over velerlei vlak en vrijwilligers basis actief in de samenleving.

Zo is hij betrokken bij de winkeliersverenigingen Vlijmen en Vliedberg, de buurtvereniging Nooit Gedacht en de Stichting En Route. Vrijwilligersactiviteiten voor het Sint Nicolaascomité Vlijmen en de Carnavalsvereniging Knotwilgendam heeft de heer Ten Westenend nog niet zo lang geleden beëindigd. In Vlijmen-dorp is de heer Ten Westenend vooral bekend vanwege zijn bemoeienissen bij het Zwarte Pietenkoor.

De heer R.J.M. de Vaan uit Drunen (71 jaar) LON

De heer De Vaan is actief op het gebied van sport, natuur- en milieu-educatie en toerisme. Zo is hij (mede)oprichter van 2 trimclubs (Trimclub Condicio in 1969 en 't Vaantje in 1978) van welke clubs hij ook coach is. Sinds 1997 is hij actief voor de IVN, vereniging voor natuur- en milieu-educatie, afd. Oisterwijk, voor welke vereniging hij o.a. de publiekwandelingen coördineert. Ook is hij actief bij de plantenwerkgroep en de scholenwerkgroep van deze vereniging. Sinds 1999 is de heer De Vaan stadsgids bij het Heusden Buro voor Toerisme.
Geplaatst op: 24 april 2009