Gemeente Spijkenisse


Jim Bakkum komt naar spijkenisse

31 maart 2009

Marie van Regteren-Altenastraat Oranjestraat

De nog altijd razend populaire Idols deelnemer Jim Bakkum is op Koninginnedag in Spijkenisse. Hij treedt op 13.00 uur op.

Koninginnedag 2009 krijgt in Spijkenisse een ander karakter dan in de jaren daarvoor. Uiteraard is er weer de kinderrommelmarkt, maar van de deelnemers wordt verwacht dat zij zich dit jaar van tevoren aanmelden via een internet inschrijfformulier. Wie dat niet doet, heeft geen plek en verkoop buiten de aangewezen vrijmarkt plaatsen is verboden! Het aantal plaatsen is zeer beperkt en je kunt dus niet zomaar ergens gaan zitten. Hoe en waar er kan worden ingeschreven voor de kinderrommelmarkt wordt binnenkort bekend gemaakt. Overigens wordt aan de deelnemertjes van de rommelmarkt wel gevraagd om na afloop alles weer netjes achter te laten.

Een tweede attractie op 30 april is de spectaculaire Britse stuntact Bowl of Death, die een viertal optredens verzorgt. Verder treedt de band Morblus om 16.00 uur op en zijn er twee demonstraties streetdance, een om 11.30 en een om 14.30 uur, door Debby van de Wal. Verder laat C-United, bekend van X-factor, zich vanaf 14.00 uur van haar beste kant horen.
De organisatie van Koninginnedag is dit jaar voor het eerst in handen van SpijkKids, die dit samen met de gemeente en de ondernemers in het Stadshart doet.
De dag begint om 09.00 uur uiteraard met de traditionele aubade voor het stadhuis, verzorgd door koor Elementair - muziekvereniging T.O.G.I.D.O., en eindigt met een groots vuurwerk langs de Oude Maas.

SpijkKids, bestaande uit Frank van Pelt - Ron Kok - Henk Lubbelinkhof, zegt er veel zin in te hebben:
"Het is erg leuk om dit te organiseren, want er is natuurlijk nog veel meer. We hebben een geweldige braderie/markt en er zijn Amerikaanse oldtimers, antieke classic cars en Harley Davidson motoren te bekijken."
De meeste activiteiten vinden plaats op het Pleintje Versteeg, de parkeerplaats aan de Marrewijklaan. Van daaruit lopen ook de routes van de kinderrommelmarkt de stad in en is de braderie aan de Eerste Heulbrugstraat makkelijk bereikbaar. Maar ook aan het Uitplein is genoeg te doen. Tussen 14.00 en 18.00 uur speelt daar de pop/rock coverband John Doe en om 15.00 uur speelt James Blanc in de Gulle Gaper.
Daarnaast houdt de brandweer in Spijkenisse een Open Dag rond de brandweerkazerne aan de Schenkelweg 90. Er zijn verschillende demonstraties en voor de kinderen allerlei leuke en spannende spelletjes te doen.

Externe links


* Koninginnedag Spijkenisse 2009 door Spijkkids [Let op! De website www.spijkkids.nl opent in een nieuw venster]