Gemeente Eijsden

Koninginnedag 2009

Het is al weer 14 jaar geleden dat de Koninklijke familie Eijsden bezocht. Maar ook na deze historische 29e april 1995 vieren we nog ieder jaar met veel enthousiasme Koninginnedag.

Muzikale hulde in Gronsveld

Het officiële programma begint op 30 april traditioneel om 18.00 uur met een rondgang van de Koninklijke Harmonie van Gronsveld in Rijckholt en Gronsveld. Het muziekgezelschap brengt dan ook een serenade aan de personen die bij gelegenheid van deze Koninginnedag een Koninklijke onderscheiding kregen.

Heilige Mis in Breust

Om 19.00 uur in er een Heilige Mis in de Sint Martinuskerk te Breust-Eijsden. Deze eucharistieviering wordt opgedragen tot intentie van Hare Majesteit de Koningin.

Serenade in Eijsden

Om 20.00 uur brengt een van de Eijsdense muziekgezelschappen een serenade aan de nieuwe decorandi bij de ingang van het gemeentehuis. Dit jaar wordt deze muzikale hulde gebracht door de Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden.

Ontvangst

Aansluitend aan de muzikale hulde ontvangt het gemeentebestuur in de raadzaal genodigden voor een gezellig samenzijn op deze Koninginnedag 2009.