Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Klasse, u bent een Kunststofkanjer! (persbericht 027, 2009)

Tijdens de Koninginnebraderie op 30 april 2009 kunnen inwoners van de gemeente Hoogezand- Sappemeer meedoen aan een actie, waarmee leuke prijzen te winnen zijn. De winnaars worden op 8 mei aanstaande op het Afval AanbrengPunt bekend gemaakt door wethouder Luijckx. Ook geeft de gemeente dan de aftrap voor de meimaandactie op het Afval AanbrengPunt. Met deze acties wil de gemeente haar inwoners nog bewuster maken van de noodzaak van scheiden van afval, waaronder kunststofafval.

Klasse, u bent een Kunststofkanjer!

Sinds begin 2008 wordt het huishoudelijk kunststof verpakkingsafval apart ingezameld in de gemeente. De gemeente bedankt haar inwoners voor het gescheiden aanbieden van huishoudelijk kunststof verpakkingsafval. Mede dankzij hen heeft de gemeente in 2008 landelijk een zeer goed kunststof inzamelresultaat behaald en daarvoor de kunststof kanjer aanmoedigingsprijs van Nedvang gewonnen. Dit bedrag wordt nu ingezet voor de voorlichtingacties op Koninginnedag en in mei.

Nedvang is de stichting die namens het bedrijfsleven zorgdraagt voor de mogelijkheid tot verwerking van verpakkingsafval naar grondstoffen. Nedvang heeft begin maart de Plastic Heroes reclame op tv en in de bushokjes gevoerd.

Koninginnedagspektakel

Op Koninginnedag 30 april 2009 staan de gemeente en Nedvang op de Koninginnebraderie in Sappemeer. Bezoekers kunnen informatie opvragen, er zijn leuke gadgets te krijgen en men kan meedoen aan de prijsvraag (alleen voor inwoners van de gemeente Hoogezand-Sappemeer). Er zijn drie prijzen te winnen met een totale waarde van 500 euro.

Meimaand actie op Afval AanbrengPunt (AAP)

Voor iedere inwoner die in de periode van 8 tot 29 mei 2009 minimaal twee zakken met huishoudelijk kunststof verpakkingsafval afgeeft is een leuk presentje beschikbaar (zolang de voorraad strekt).

Het AAP is in de maand mei van maandag tot en met zaterdag extra geopend van 08.00-12.00 uur.

de plastic hero...


* kunstofkanjerflyer.pdf