Gemeente Helmond


Gratis parkeren op Koninginnedag

Op Koninginnedag kan er gratis geparkeerd wordt in het centrum van Helmond. Ook zijn er extra gratis bewaakte fietsenstallingen.

Gratis parkeren op donderdag 30 april geldt zowel voor de gemeentelijke parkeergarages als de betaald parkeervakken. Er mag alleen geparkeerd worden in de daarvoor bestemde vakken. Om meer mensen de gelegenheid te geven hun fiets of bromfiets op Koninginnedag te stallen, worden de bewaakte fietsenstallingen tijdelijk vergroot met bouwhekken. De gemeente Helmond wil stimuleren dat tijdens Koninginnedag zoveel mogelijk bezoekers naar het Helmondse centrum komen.

Parkeren

De openingstijden van de gemeentelijke parkeergarages op Koninginnedag zijn:

* Parkeergarage Boscotondo: 07.30-01.00 uur
* Parkeergarage City (onder Citysporthal): 08.00-00.45 uur
* Parkeergarage Doorneind: 07.30-22.00 uur

Na 22.00 uur zijn de beheerders van de parkeergarage Doorneind niet meer aanwezig, maar kan de garage nog verlaten worden door gebruik te maken van een inrijdkaart (zie hiervoor het instructiebord op de kleine deur, naast de drie rolluiken aan de voorzijde). De Elzaspassage is geen gemeentelijke parkeergarage. Hier kan tegen betaling geparkeerd worden van 11.00 tot 18.00 uur.

Fietsenstallingen

De openingstijden van de gratis bewaakte fietsenstallingen op Koninginnedag zijn:

* Fietsenstalling Speelhuisplein: 08.15-18.30 uur
* Fietsenstalling Kasteel Traverse: 08.15-18.30 uur
* Fietsenstalling Doorneind: 07.30-22.00 uur

Alle drie de fietsenstallingen worden uitgebreid met bouwhekken, waar de fiets, net als in de stallingen zelf, gratis en bewaakt gestald kan worden. Na sluitingstijd worden de reguliere fietsenstallingen zoals gebruikelijk gesloten. De tijdelijke stallingen, tussen de bouwhekken, zijn dan voor iedereen toegankelijk. Het stallen van de fietsen is geheel op eigen risico.

Parkeren buiten de vakken: 60 euro boete!

Ook op Koninginnedag mag er alleen geparkeerd worden in de daarvoor bestemde vakken. De stadswachten zullen controleren op foutparkeerders. Parkeren buiten de vakken levert een boete van 60 euro op!

4 en 5 mei

Op 4 mei (Dodenherdenking) en 5 Mei (Bevrijdingsdag) zijn alle gemeentelijke parkeergarages en bewaakte fietsenstallingen normaal geopend.