RTL Group

'' RTL 5-Koninginnedag 2009': 538-Concert en andere hoogtepunten van Oranjefeest in Amsterdam

Donderdag barst het Koninginnedagfeest los! Heel Nederland kleurt oranje en RTL 5 is daar natuurlijk bij. Presentatoren Renate Verbaan, Dennis Weening en Nikkie Plessen zijn de hele dag in de hoofdstad om mee te feesten. De hoogtepunten van deze uitbundige dag zijn s avonds om 22.20 uur te zien bij RTL 5. Uiteraard bezoeken ze het Museumplein waar, zoals elk jaar, het populaire Radio 538-concert plaatsvindt. Op het gigantische 538-podium treden ook dit keer natuurlijk weer veel grote artiesten op, zoals Kane, Ilse DeLange, Milow, Van Dik Hout, Toppers, DJ Jean, Alain Clark, Bertolf, Gerard Joling, Racoon, IOS, Kate Ryan, Tiësto, VanVelzen, Jeroen van der Boom, Lasgo, Valerius en de 3Js. Ook de zes overgebleven X FACTOR-kandidaten Lisa, Hester, Jamal, Roan, Rachel en Whatever staan daar on stage. Uiteraard spreken Renate, Dennis en Nikkie backstage met diverse artiesten. Deze interviews zijn s avonds terug te zien in de tv-registratie.

Het RTL 5-trio duikt ook dieper de stad in om te kijken hoe het Oranjefeest verder gevierd wordt. Zo gaan ze boot-hoppen in de grachten, doen ze een eettest, zetten ze een ruilactie op touw, nemen ze een kijkje in het Vondelpark en kijken ze of de toeristen zich een beetje staande houden in deze gezellige, nationale gekte.

Uitzending: RTL 5 in Concert: Radio 538-Koninginnedagconcert 2009, donderdag 30 april, tussen 22.20 en 0.00 uur, RTL 5.
---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Susanne Kolfschoten, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718878 of susanne.kolfschoten@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website www.pressroomrtlnederland.nl bezoeken.