Gemeente Harenkarspel


Koninginnedag in Harenkarspel

Donderdag 30 april viert Nederland Koninginnedag. Ook Harenkarspel heeft feestelijke acitiviteiten in de verschillende dorpskernen. Hier volgt een overzicht:

Krabbendam
Thema van dit jaar is: KERMIS

Om 10.00 uur worden de kinderen verwacht in het Trefpunt voor de ballonnenwedstrijd en de verkleedde kinderoptocht. Zelfwerkzaamheid van de kinderen wordt zeer op prijs gesteld. Vooraf even melden bij de jury. De dag start met kermismuziek en de optocht.

Bij terugkomst is er zoals gewoonlijk het luchtkussen waar de kinderen zich de hele dag weer op kunnen uitleven ende vrijmarkt, deze duurt tot 13.30 uur. Natuurlijk kunt u onder het genot van een heerlijk kopje koffie even bijpraten op het terras. Voor wie een gokje wil wagen, is er een levensgrote fruitautomaat met leuke prijzen.

Om 12.00 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden van de mooist versierde, verkleedde kinderen van de optocht en worden de prijzen uitgereikt van de ballonnenwedstrijd van vorig jaar. Zoals elk jaar mogen de kinderen die geen prijs hebben gewonnen ook iets leuks uitzoeken.

Om 14.00 uur begint het middagprogramma. Voor groot en klein zijn er leuke Oudhollandse kermisattracties zoals: eendjes vissen, touwtje trek, kussengevecht, zuurstokvangen, spooktent en nog veel meer. Voor wie wil weten hoe het in de toekomst met hem zal gaan, is er een waarzegger. Wat is een kermis zonder oliebollen, appelflappen of lekkere wafels? Niks toch. Dus zoekt de Oranjevereniging enthousiaste bakker die mee willen doen met een wedstrijd: Wie bakt ze lekker bruin. U bakt, proeft, geniet, en de jury kiest de winnaar. De wedstrijd start om 15.00 uur.

Om 17.00 uur is het helaas weer tijd om het luchtkussen te laten leeglopen.
Om 18.00 uur wordt er een gezellige barbecue gehouden. Vanaf 19.00 uur is er DJ Wiert met goede muziek en voor wie durft karaoke. Leef je uit, doe eens gek. De fruitautomaat zal s avonds ook nog draaien, met prachtige prijzen.

Tuitjenhorn
Thema van dit jaar is KUNST

Om 9.15 uur opening en startschot koninginnedag, bij het Zorgcentrum St. Jozefpark, door burgemeester Brommet. Muzikale omlijsting door de fanfare. Koninginnedag 2009 staat in het teken van Kunst. Een van de onderdelen zal bestaan uit het maken van een groot schilderij door de kinderen. Een veelvoud van kleine schilderijen zullen gezamenlijk het grootste schilderij van Tuitjenhorn gaan vormen. De schilderijen worden gemaakt in het sportpark van Hollandia T.

Van 12.00 tot 18.00 uur wordt er een vrijmarkt gehouden aan de Dorpsstraat, vanaf café Uncle Sam tot de Bladstraat. (Omleidingsroute: via de Pastoor Meijndersstraat en de Manusveert naar de Dorpsstraat en via de Stiegerstraat en Bogtmanweg naar de Delftweg. Vanaf de Delftweg is het gedeelte van de Dorpsstraat tot de Bladstraat te bereiken.)

Waarland
Vanaf 9.00 uur opstellen bij café De Posthoorn voor een prachtige optocht van versierde fietsen, skelters en driewielers. De optocht gaan langs het Sabinahof, waar het Wilhelmus ten gehore wordt gebracht. De optocht eindigt op het Oranjeveld aan de Lantmanstraat. Hier zal ook de prijsuitreiking plaats vinden, nadat eerst de vlag door een prominente Waarlander of Waarlandse wordt gehesen.

Van ca. 10.30 tot ca. 12.30 uur is er een vossenjacht georganiseerd, die zich afspeelt in de nieuwbouw van Waarland.

Om 14.00 uur start de fietstocht.

Na de fietsenoptocht weer de prijsvraag waarbij u weer een mooie prijs kan winnen

Sint Maarten

Om 9.30 uur is er een ouderwetse optocht voor de kinderen met versierde fietsen, kinderwagens enz.

Om 10.30 uur is de prijsuitreiking van de ouderwetse optocht

Van 11.00 tot 13.00 uur wordt er een vrijmarkt gehouden

Om 14.00 uur een spellenparcour door het dorp met zoekopdrachten tijdens de looproute.

En om 17.00 uur de prijsuitreiking van de spelletjes

Vanaf 16.00 uur is er livemuziek.
Het wapen van de gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600