Deelgemeente Charlois Rotterdam

Morgen Koninginnedag!

Op heel wat plekken in onze deelgemeente wordt morgen donderdag 30 april- Koninginnedag gevierd.

Op diverse plekken in Charlois wordt morgen Koninginnedag gevierd. Natuurlijk is er rondom de Oude Kerk aan de Charloise Kerksingel in Oud-Charlois het jaarlijkse Blommenfesteijn. Dit jaar viert het Blommenfesteijn zijn derde lustrum; het is de 15e keer dat dit Koninginnedagfeest wordt gevierd. Met zijn 150 kramen, de kindervrijmarkt, een podium met muziek en dans en tal van kinderactiviteiten, is het Blommenfesteijn het grootste evenement in Charlois. Het feest duurt tot 18.30 uur.

Ook op de Dordtselaan in de Tarwewijk wordt uitgebreid gefeest. Ter hoogte van de Putsebocht brandt om 12.00 uur het feest los met kinderactiviteiten. Daarna zijn er tal van optredens met een exotisch tintje. Hier duurt het feest tot 21.30 uur.

Rondom de Larenkamp in Zuidwijk is er de inmiddels traditionele vrijmarkt. Iedereen kan hier zijn of haar overtollige spullen aan de man of vrouw brengen. Een muziektent en een podium met diverse optredens en kinderactiviteiten maken het feest compleet. Het feest bij de Larenkamp duurt tot 17.00 uur.

Ook op Heijplaat wordt Koninginnedag gevierd. Het feest begint hier vanavond al. Want dan organiseert de Culturele Commissie Heijplaat van 19.00 uur tot 20.00 uur een muzikale rondgang over Heijplaat met de muziekvereniging Dockyard. De start is op het Rondoplein voor Muziekpaviljoen Prinses Beatrix.

Op 30 april organiseert Buurtvereniging Heijplaat onder meer kinderspelen op het terrein van de speeltuin aan de Karimunstraat.

Op het Amelandseplein in Carnisse organiseert de Amelandsepleincommissie van 12.00 tot 17.00 uur een Koninginnedagfeestje.