Politie Twente

Onderwerpen in Onder de Loep van donderdag 30 april 2009 (1e uitzending 16.38 uur, daarna de herhaling om 19.38 uur).

Hengelo
Afgelopen maanden vonden in Hengelo twee steekincidenten plaats. In de nacht van zaterdag 11 april op zondag 12 april om 1 uur 's nachts werd op de kruising van de Bornsestraat en de Beukweg een man, rijdend op de fiets met een dartpijl in zijn rug gestoken. Twee personen op een rood-oranje scooter reden voorbij toen hij een duw in zijn rug voelde.

Op donderdag 9 april tegen middernacht, reed een man op zijn scooter over de Bornsestraat nabij de Achterhoeksedwarsweg. Daar kwam hij bijna in botsing met een voetganger. Er ontstond een woordenwisseling en plotseling kwam er een tweede persoon die hem opeens in zijn bovenbeen stak. Het slachtoffer liet zich in het ziekenhuis behandelen.

Enschede
Op zondag 19 april om ongeveer 03.00 uur reed een meisje alleen op haar fiets naar huis. Ter hoogte van het ziekenhuis aan de Haaksbergerstraat merkte zij dat ze werd gevolgd door een man op een piepende fiets. De man bleef haar volgen tot de Helmerzijdeweg en daarna onder het fietstunneltje richting Disselhoek. Ter hoogte van de Batshoek werd zij door de man, meerdere malen, in het gezicht geslagen en onzedelijk betast.

Deventer:

In Deventer vonden twee overvallen plaats. De politie vermoedt dat het om dezelfde dader gaat die tweemaal een overval pleegde op zaterdag 4 april 2009. Om 7.00 uur werd de supermarkt Dirk van den Broek aan het Broederenplein in Deventer overvallen. Het personeel werd met een vuurwapen bedreigd. Er werd geld uit de kluis geëist. De dader verliet de winkel zonder buit. Dezelfde avond tegen 24.00 uur dook, waarschijnlijk dezelfde, overvaller op in het casino aan het Boreelplein in Deventer. Ook hier werd het personeel met een vuurwapen bedreigd en geld geëist. Het geld werd in een plasticzak gestopt waarna de dader via de roltrap naar beneden vluchte.

Verder worden er bewakingsbeelden getoond van personen die pinnen met een gestolen pinpas in Daarnaast zullen nog bewakingsbeelden worden getoond van personen die pinnen met een gestolen pinpas in Zwolle, Oldenzaal, Wierden en van een winkeldiefstal in Deventer.

Tips kunnen in deze uitzending gegeven worden via het gratis nummer: 0800-4555555.
Eventueel anoniem via Bel M 0800-7000.