Gemeente Almelo

Raad op Straat tijdens Koninginnedag

29 april 2009 - Op zoek naar de mening van de Almeloër over het profiel van de nieuwe burgermeester gaan raadsleden opnieuw de straat op. Zij doen dit op Koninginnedag, donderdag 30 april. In de middag worden de raadsleden versterkt door tien jonge promotiemedewerkers die zich vooral zullen richten op jongeren. De raad op straat is onderdeel van de campagne Zon Burgemeester wil Almelo!

Poster burgemeesterscampagne

Het doel van de promotie op Koninginnedag is, net als bij de bustoer van 23 april, om zoveel mogelijk mensen aan te sporen om de enquête in te vullen. Op Koninginnedag ligt de nadruk iets meer op het bereiken van jongeren. De raadsleden en het promotieteam zijn te vinden bij de diverse activiteiten op de pleinen in de binnenstad.

De gemeenteraad heeft een profielschets samengesteld, bestaande uit 13 belangrijke eigenschappen: kwaliteiten die zij graag terugzien bij de nieuwe burgemeester. Door het invullen van een enquêteformulier kunnen de inwoners maximaal 5 kwaliteiten aangeven die zijn het belangrijkst vinden voor de burgemeester. De formulieren worden uitgedeeld door de raadsleden en het promotieteam en de enquête is ook te vinden op de website van de campagne.