Politie Zaanstreek-waterland
Koninginnedag in Poelenburg

Op donderdag 30 april 2009 is de jaarlijkse Koninginnedagviering in Poelenburg, ook wel bekend als de 'Poelenburgdag'. De politie Zaanstreek-Waterland heeft samen met de gemeente Zaanstad een aantal maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat alles in goede banen loopt en dat het voor bewoners, kraamhouders en bezoekers, weer een feestelijke dag wordt.

Verkeer
Net als de vorige jaren is, uit oogpunt van verkeersveiligheid, de straat Poelenburg op donderdag 30 april, van 08.00 uur tot 18.00 uur, tussen de Dodonaeusstraat en het Weerpad voor alle verkeer afgesloten. Het verkeer wordt met borden omgeleid. Vervoersbedrijf ConneXXion past de route van de buslijnen aan.

Vrijmarkt
De organisatie van de Poelenburgdag laat op woensdag 29 april 2009, vanaf ongeveer 17.00 uur, marktkramen plaatsen in het gebied dat is aangewezen voor de vrijmarkt. Deze plaatsen zijn uitsluitend bedoeld voor particulieren en niet voor commerciële partijen; de politie en de afdeling handhaving van de gemeente houden hier toezicht op. De doorgaande wegen rond de wijk Poelenburg moeten vrij blijven voor het verkeer. De politie treedt verbaliserend op wanneer het verkeer hinder ondervindt van de markt.

Parkeren bewoners
Bewoners van de Lobeliusstraat en de E. Heimansstraat, ter hoogte van en op het parkeerterrein van winkelcentrum De Bloemkorf, worden verzocht vanaf woensdag 29 april 17.00 uur hun auto's elders te parkeren.

Alcohol
Voor braderieën en dergelijke activiteiten wordt er geen vergunning afgegeven voor de verkoop van alcoholhoudende drank. Dat betekent dat er op 30 april dus geen alcoholhoudende drank verkocht mag worden. Uitzondering hierop vormen de reeds bestaande vergunninghouders. Ook op dit punt zal de politie toezien en zo nodig optreden.

Noot voor de redactie,

Politie Zaanstreek-Waterland