Ingezonden persbericht



---


PERSBERICHT

Wat: hoedenexpositie : Leuk hoedje, Majesteit" met veel nieuw werk; Waar: Kunstenaarscentrum, Plein 7, 1861 JX Bergen NH; Wie: Anneke Langenberg;
Waarom: Koninginnedag 2009;
Wanneer: 30 april 2009.
en tegelijkertijd
Wat: hoeden, kragen en kledingexpositie: It sil heve, aangevuld met tekeningen van Frans Fâber in het thema; Waar: "de etalage", hoedenatelier Elstsenien, Koningsstraat 10, 8911 KV Leeuwarden; Wie: Anneke Langenberg;
Waarom: Open Museumweekend, Koninginnedag en Bevrijdingsdag; Wanneer: 4 april t/m 5 mei 2009.

In maart begint het weer te kriebelen, Koninginnedag en Bevrijdingsdag zijn weer in aantocht en dan komen de hoeden en kleding geïnspireerd op de Nederlandse en Friese vlag weer te voorschijn. Beide collecties zijn weer groter geworden met nieuw werk. Ook met hoeden voor mensen zonder haar, de collectie "Eltsenien".

De collectie "Leuk hoedje, Majesteit" met veel nieuw werk is gevraagd om tijdens Koninginnedag 2009 Bergen (NH) op te fleuren, waar het thema voor deze dag: Hoedjes van Oranje is. Ook in Leeuwarden is veel rood-wit-blauw te zien in "de etalage" van hoedenatelier Eltsenien. De collectie "It sil heve" is o.a. uitgebreid met kragen geïnspireerd op de Friese vlag.

"de etalage"

"De etalage" is een tentoonstellingsruimte, waar steeds wisselende themagerichte opstellingen komen te staan, soms aangevuld met werk van andere kunstenaars in het thema. Deze keer hangen er een aantal tekeningen van Frâns Faber, die personen geportretteerd heeft met hoeden uit de collectie "Leuk hoedje, Majesteit" van Anneke Langenberg.

tekening van Frâns Faber

Beide tentoonstellingen zijn gratis te bezoeken.
In Bergen NH van héél vroeg tot 17.00 uur.
In Leeuwarden op afspraak en als ik er ben.
(dat is meestal, maar dan ben ik boven in het atelier mooie dingen aan het maken, als U aanbelt kom ik naar beneden)

Inlichtingen:

never fully dressed without a smile

Anneke Langenberg
Koningsstraat 10
8911 KV Leeuwarden

06-13010544
www.jojotheater.com


---- --