Gemeente Duiven


Aubade Koninginnedag 2009


----------
Op donderdag 30 april 2009 wordt traditioneel weer de Koninginnedagaubade gehouden aan de Kastanjelaan voor het gemeentehuis in Duiven. De aubade is een blijk van hulde voor de Koningin die dan haar verjaardag viert. De burgemeester is namens de Koningin bij de aubade aanwezig. Voorafgaand aan de aubade vertrekken er vanuit diverse locaties in Duiven muziekverenigingen en schutterijen naar het centrum van Duiven. Ook dit jaar kunnen kinderen met versierde fietsen zich weer aansluiten bij de vertrekpunten van de verenigingen. Naast de aubade wordt uiteraard ook weer een Oranjemarkt gehouden in het centrum van Duiven. Mensen die hun spullen willen aanbieden, kunnen zich voor een standplaats melden bij Evenementenorganisatie Hogebos; telefoonnummer (0316) 33 32 05.

Het programma van de aubade ziet er als volgt uit (de tijden zijn richttijden):

09.15 uur
Vertrek Gilde Sint Remigius vanaf het Verenigingsgebouw aan de Visserlaan 35. Kinderen uit Duiven-Zuid met versierde fietsen kunnen zich achter het Gilde aansluiten.

09.30 uur:
Vertrek Showband K.D.O. vanaf Sportpark De Nieuweling te Duiven. Kinderen uit Nieuweling/Vergert/Welleveld/Droo-Zuid met versierde fietsen kunnen zich achter KDO aansluiten.

09.30 uur:
Vertrek Liemers Harmonie en Schutterij Onderling Genoegen vanaf de feestlocatie aan de Woerdstraat. Kinderen uit Duiven-Noord met versierde fietsen kunnen zich achter de harmonie en schutterij aansluiten.

09.30 uur:
Vertrek muziekvereniging Excelsior en schutterij Willem Tell vanaf de Rabobank in Duiven. Kinderen uit Duiven-West en Duiven-centrum met versierde fietsen kunnen zich achter de harmonie en schutterij aansluiten.

10.00 uur:
Welkomstwoord.

10.02 uur:
Vendel presenteren door vendeliers. Vlaghijsen door Scouting Duiven. Alle aanwezige muziekverenigingen spelen samen het "Wilhelmus".

10.00 uur:
Vendelhulde door alle Schutterijen, met gezamenlijke vendelwals.

10.17 uur:
Toespraak door burgemeester Henk Zomerdijk. Aansluitend wordt gezamenlijk het "Lang zal ze leven" gespeeld.

10.27 uur:
Defilé van de deelnemende verenigingen langs het podium.

10.50 uur:
Na het defilé worden de koningsparen vanaf het podium opgehaald en volgt per vereniging de afmars.