Landschap Noord-Holland


Persbericht

Heiloo, 22 april 2009

Excursies meivakantie in Ilperveld

In de meivakantie is er van alles te beleven in het Ilperveld. Op donderdag 30 april van 11.00 tot 13.00 uur organiseert Landschap Noord-Holland een spannende puzzelvaartocht voor gezinnen in natuurgebied Ilperveld. Op vrijdag 1 en zaterdag 2 mei kunt u tijdens de speciale avondopenstelling komen luisteren naar rietvogels: van 19.00 tot 21.30u zijn er excursies gepland. Ook op zondag 3 mei is er een vaarexcursie: van 13.30 tot 15.30u kunt u allerlei weidevogels komen spotten. Er zijn veel grutto's te zien en te horen. Ook tureluurs en watersnippen zijn er weer volop.

De spannende puzzelvaartocht op Koninginnedag is ideaal voor diegenen, die de drukte in de stad willen ontvluchten. Aan de hand van allerlei vragen gaat u met heel andere ogen naar de omgeving kijken. Een spannende manier om de geheimen van dit bijzondere oer-Hollandse natuurgebied te ontdekken!

Een van deze geheimen is bijvoorbeeld de roerdomp. Deze is wel te horen maar laat zich niet zo graag zien. Ook is bij het Braamstuk - een van de uitstapplaatsen - het zeer kleine en zeldzame plantje zonnedauw gesignaleerd. Dit plantje is een vleeseter en komt door het verdwijnen van zijn leefomgeving in Nederland weinig meer voor. Het groeit in moerasgebieden, op zeer natte plaatsen op uitgespoelde stikstofarme grond, meestal op of vlak naast veenmos. Het zeer waterrijke Ilperveld is dus een goede plek om dit kleine geheim te bekijken!

Iedereen die mee wil varen is van harte welkom in Bezoekerscentrum Ilperveld aan de Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. De kosten bedragen ¤ 9,50 per persoon. Bent u beschermer van Landschap Noord-Holland, dan betaalt u ¤ 6,50. Kinderen tot 12 jaar mogen mee voor ¤ 4,50. Aanmelden is verplicht en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland op tel. 088 - 006 44 55. Denkt u om gepaste kleding, het kan nat en modderig zijn.



Landschap Noord-Holland