Ingezonden persbericht


Jubileumeditie Oranjepop grootser dan ooit

Over ruim een week is het Koninginnedag. Oranjepop Nijmegen legt op dit moment de laatste hand aan de voorbereidingen voor een geslaagde festivaldag. Oranjepop bestaat tien jaar en het festival pakt groots uit...

Tussen 13.00 en 24.00 uur biedt het podium van Oranjepop een mooie en spannende dwarsdoorsnede van het beste op het gebied van de (inter)nationale en regionale popmuziek. Met onder meer De Staat, Antwerp Gipsy Ska Orkestra, theFringe, Hotel en Dollhouse zet het gratis buitenfestival opnieuw een bijzonder programma neer dat muziekliefhebbers uit heel Nijmegen en omgeving naar het Hunnerpark lokt.

Op PAN's Local Stage bewijzen lokale artiesten dat Nijmegen een van de meest getalenteerde regio's van Nederland is. Onder meer Mr. Blue Sky, Mummy's A Tree, Overtref en Lea trakteren het publiek op bijzondere, spannende en intieme optredens. Dé gelegenheid om lokaal talent te ontdekken!

Oranjepop is met recht een 'totaalfestival' te noemen. Er treden niet alleen bands en artiesten op, in de Tipi van productiehuis ON vertellen muzikale grootheden als Anneke van Giersbergen (Agua de Annique), Denvis (Spades) en Willem Venema (Lowlands) hun verhaal in de hilarische 'Rock ON roll stories' en brengt het kers verse Rigor Mortis Ensemble moordballaden van enkele veel besproken moorden in ons kikkerlandje. Verder is er een skateramp met demonstraties een uitgebreide culturele markt waar het publiek met verschillende culturele instanties kan kennismaken.

Vorige edities van Oranjepop trokken duizenden enthousiaste bezoekers. Ook dit jaar verwacht de organisatie een festival waar nog lange tijd over nagepraat wordt. Kom ook op 30 april en geniet voor de tiende keer van het leukste Koninginnedag-festival in de wijde omtrek.

*Omdat Oranjepop nog 10 jaar wil bestaan, is eigen drank niet toegestaan*

Voor de redactie
Neem voor meer informatie over Oranjepop, de programmering en de culturele markt contact op met Bas Aaftink, 0625214097, publiciteit@oranjepop-nijmegen.nl.

Line up: GO BACK TO THE ZOO, LEONTINE, DESTINE, MARISKA PETROVIC, DENVIS, DE STAAT,

MR BLUE SKY, WILLEM VENEMA, PHANTOM PUERCOS, JEFF JIROUT, ANNEKE V GIERSBERGEN, SKIGGY RAPZ, MERINDE, HAYTHAM SAFIA, HOTEL, MUMMY'S A TREE, DOLLHOUSE, OVERTREF, RIGOR MORTIS ENSEMBLE, THE FRINGE, LEA, AGSO.


---- --