Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 133/EM
Datum: 24 april 2009

Koninklijk aanbod
Gratis busvervoer op Koninginnedag in provincie Fryslân

De Provincie Fryslân biedt op Koninginnedag 2009 de gehele dag gratis busvervoer aan in Fryslân. Reizigers kunnen op donderdag 30 april van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat zonder kaartje instappen en per bus door heel Fryslân reizen.

In navolging van het succes van gratis busvervoer in 2008 in de provincie, een bijzonder jaar door het bezoek van de Koningin aan Fryslân, heeft de provincie Fryslân besloten ook dit jaar dit speciale aanbod te doen.

Connexxion verzorgt het busvervoer in Noord en Zuidwest-Fryslân en de stad Leeuwarden. De vervoerder rijdt op Koninginnedag de zaterdagdienstregeling op alle streeklijnen, Qliners, belbussen en de stadsdienst Maxx in Leeuwarden. Qbuzz verzorgt het busvervoer in Zuidoost-Fryslân en rijdt op Koninginnedag de zaterdagdienstregeling op alle streeklijnen en Qliner 310.

Uitzonderingen
Het gratis busvervoer geldt niet voor de buurtbussen in Fryslân. Overigens rijden de meeste buurtbussen sowieso niet op Koninginnedag. Ook de Qliners van Arriva en Connexxion (lijnen 304, 314, 315, 325, 335, 350 en 351) zijn op Koninginnedag niet gratis. Voor De Opstapper geldt de reguliere toeslag van 2 euro per persoon per reis. De bussen die vanuit Drachten, Oosterwolde en Surhuisterveen naar Groningen rijden (lijnen 33/133, 39, 85 en 89) vallen onder het beheer van het OV-bureau Groningen Drenthe en doen niet mee aan het gratis busvervoer op Koninginnedag. Tevens zijn de bussen op de Waddeneilanden op 30 april niet gratis.

Treinen Arriva en NS
Reizigers die met de trein willen reizen op Koninginnedag zullen gewoon een kaartje moeten kopen. Ook voor hen geldt dat ze rekening moeten houden met de zaterdagdienstregeling.


---- --