Ingezonden persbericht


Persbericht 28 april 2009

Radio 1 kleurt Oranje

Radio 1 doet op 30 april rechtstreeks verslag van Koninginnedag 2009. De publieke nieuwszender is in Apeldoorn, de stad die de Koninklijke familie voor deze feestdag ontvangt. Vanaf 9.30 uur presenteren Sven Kockelmann en Ghislaine Plag de Koninginnedag uitzending, bijgestaan door royalty-deskundige Jeroen Snel.

Het NOS Radio 1-Journaal doet rechtstreeks verslag van de aankomst van de Koninklijke familie in Apeldoorn, van bijzondere gebeurtenissen en festiviteiten ter plaatse en van het eenmalig terugkerende defile.

In de gezamenlijke uitzending van de KRO, EO en NCRV bijzondere items als Radio Vrijmarkt met historische Oranje-fragmenten en een Oranje Vrijmarkt waarin luisteraars 'koninklijke' parafernalia uitwisselen.

Radio 1 staat verder stil bij de 100ste geboortedag van Prinses Juliana en zendt portretten uit van Pieter van Vollenhoven en Koning Willem IV. Verder is er veel aandacht voor de ambtsperiode van Koningin Beatrix en wordt de toekomst van de monarchie besproken. In de Oranje-quiz nemen twee Oranje experts het tegen elkaar op.

Voor meer informatie: www.radio1.nl