Gemeente Zijpe


2009-04-29 Koninklijke onderscheiding uitgereikt Burgemeester Marian Dekker en mevrouw Van der Klaauw-Hoogland

Het was woensdag 29 april 2009 rond 10.30 uur gezellig druk in de Parochiezaal van de kerk in t Zand. De ruimte was versierd, het gebak stond gereed en familie, vrienden en bekenden waren aanwezig om de uitreiking van een Koninklijke onderscheiding mee te maken. Dit jaar was er één Koninklijke onderscheiding aangevraagd en wel voor mevrouw R.H. van der Klaauw- Hoogland.

Zij was door haar broer meegelokt om naar een bijeenkomst te gaan in Alkmaar. Toen hij bij de kerk in t Zand stopte vond zij dat wel wat vreemd maar had nog niets in de gaten. Maar toen zij de Parochiezaal binnenkwam en vele bekenden en de burgemeester zag, wist ze dat er iets stond te gebeuren.

Nadat een ieder was welkom geheten door de zoon van de decoranda, de heer T. v.d. Klauw, kreeg de burgemeester van Zijpe, mevrouw M.G. Dekker, het woord. Zij gaf een schets van al het vrijwilligerswerk wat mevrouw Van der Klauw in de afgelopen jaren heeft gedaan. De burgemeester had even wat cijferwerk gedaan en kwam totaal op 150 jaar uit.
Van mede oprichter van de Peuterspeelzaal in t Zand tot vrijwilliger bij de rk-school St-Jozef en van jeugdhandbalcoach van Geel-Zwart tot lectrice bij de rakker. Maar ook vrijwilliger bij de bibliotheek in t Zand, collectant voor het Prinses Beatrixfonds, scheidsrechter dameshandbal, parochiewerk, Tafeltje-Dekje, Jeu-de-Boulevereniging en consulente preventief huisbezoek.

En toen kwam het plechtige moment. Want de burgemeester had de eer om te kunnen vertellen dat het Hare Majesteit de Koningin had behaagd om mevrouw Van der Klauw- Hoogland te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding werd links opgespeld want een decoratie draag je op je hart.
Ter afsluiting waren felicitaties, bloemen en kon het gezelschap aan de koffie met gebak.