Politie Gelderland-Zuid

Alerte buurvrouw meldt woninginbraak

Kapel Avezaath, 30-04-2009 o Woensdagavond, kort voor middernacht, maakte een getuige melding van een woninginbraak aan de Muggenborch. Daar zouden drie manspersonen over het dak van een woning lopen. Direct ging de politie met diverse eenheden die kant op, daaronder een hondengeleider met hond. Zij gingen de woning binnen en troffen daar snel twee verdachten, en na enig zoekwerk, ook een derde verdachte aan.

Het gaat om drie mannen van 16, 18 en 22 jaar. De 16-jarige komt uit Boxtel, beide anderen uit Den Bosch. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Divers inbrekerswerktuig werd in de woning waar de inbraak plaatsvond aangetroffen. Tijdens insluitingsfouillering kwamen meerdere goederen tevoorschijn, daaronder sieraden. Alle spullen zijn voor nader onderzoek in beslag genomen.

Verder onderzoek in de omgeving van de woning leverde een verdacht voertuig op. De auto werd een paar straten verderop aangetroffen, niet afgesloten, met diverse spullen daarin. Er zal nader onderzoek aan de auto worden ingesteld.

De bewoners waren nog niet in de gelegenheid om aangifte te doen. Een getuigenverklaring wordt opgenomen.
(08)

Laatst gewijzigd 30-04-2009 21:39 | © Regio Gelderland-Zuid |