Ingezonden persbericht


KONINGINNEDAG MET NICKELODEON EN HET PRINSES BEATRIX FONDS

KIX VRIJMARKT OP HET MALIEVELD

Amsterdam, 22 april 2009

Nickelodeon maakt, samen met het Prinses Beatrix Fonds, een oranje knalfeest van Koninginnedag! Nickelodeon heeft natuurlijk altijd al een oranje uitstraling, maar rond Koninginnedag kleurt de zender dit jaar super-oranje. In de week voorafgaand aan 30 april besteedt Nickelodeon op zender dagelijks aandacht aan Koninginnedag. De Nick-presenters leggen uit wat Koninginnedag is, wat je kunt doen op de vrijmarkt en hoe je zoveel mogelijk kunt verkopen. Ook wordt het Malieveld alvast bezocht, want dat is de locatie waar op Koninginnedag de leukste vrijmarkt voor kids wordt georganiseerd! Tijdens deze Kix Vrijmarkt staat het Prinses Beatrix Fonds centraal, met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het fonds voor mensen met spierziekten.

Rond het podium (waar verschillende optredens worden gegeven) is ruimte voor de traditionele vrijmarkt. Kinderen kunnen er hun spullen verkopen op prachtige oranje kleedjes met daarop SpongeBob en zijn vriendje Patrick. De kids kunnen zich via de website inschrijven (een vrijmarktplaats kost tien euro) en krijgen dan een Nickelodeon-kleedje, plus een vrijkaartje voor attractiepark Drievliet. De opbrengst van de kleedjes wordt direct geschonken aan het Prinses Beatrix Fonds. Met deze actie wordt het fonds zichtbaar in het hele land en speciaal in de hofstad Den Haag, waar verder geen vrijmarkt voor kinderen wordt georganiseerd. Daarnaast zijn er op deze dag meerdere leuke activiteiten op het Malieveld waarvan de opbrengst naar het Prinses Beatrix Fonds gaat. Bij succes zal het evenement jaarlijks in Den Haag terugkeren.

Prinses Beatrix Fonds
Kix is het kids label van het Prinses Beatrixfonds, dat spierziekten en bewegingsstoornissen bestrijdt door het financieren van wetenschappelijk onderzoek. Het fonds is volledig afhankelijk van giften uit de samenleving. Koningin Beatrix is sinds de oprichting beschermvrouwe van het fonds en is bij bijzondere gelegenheden aanwezig.

Op naar Koninginnedag: 25 t/m 29 april om 19.20 uur op Nickelodeon!