First Solar begint opvolgingsproces voor werving volgende CEO

TEMPE, Arizona--(BUSINESS WIRE)-- 20090430 --

First Solar, Inc. (Nasdaq: FSLR) heeft vandaag aangekondigd dat het een proces begonnen is om een nieuwe directeur te vinden die Michael Ahearn moet opvolgen. Na de keuze van een nieuwe Chief Executive Officer, zal Ahearn blijven werken als fulltime Executive Chairman. In deze rol zal Ahearn zich bij First Solar blijven richten op de ontwikkeling van openbare beleidslijnen nodig voor de wereldwijde overgang naar energie-infrastructuren met lage hoeveelheden koolstof.

“Wij naderen snel het punt waarop de ontwikkeling van de energie-industrie niet beperkt zal worden door technologie of de kosten van producten, maar door politiek, programma's en instellingen die zich niet snel kunnen aanpassen aan de vernieuwingen die op het gebied van schone energie plaatsvinden”, aldus Ahearn. “Gezien de leidinggevende positie van First Solar in deze industrie denk ik dat we in een unieke positie verkeren om een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan die beleidsdiscussies. Dit zal een vrijwel volledige fulltime focus van de hoogste lagen van de organisatie vereisen. Als belangrijk aandeelhouder en oprichter van het bedrijf blijf ik mij inzetten voor het succes van First Solar.”

Het bedrijf is begonnen met een zoektocht buiten het bedrijf naar een nieuwe directeur, geleid door een commissie van de Board of Directors. De Board is van plan om een grondig en zorgvuldig proces te volgen, opgezet om een kandidaat te vinden en te werven die voldoet aan specifieke criteria, die ontwikkeld zijn samen met het bestaande managementteam en die nodig zijn om het bedrijf te leiden bij het uitvoeren van haar strategisch plan voor de lange termijn.

Over First Solar

First Solar, Inc. (Nasdaq: FSLR) is de manier aan het veranderen waarop de wereld energie krijgt door echte duurzame zonne-energieoplossingen te creëren. Het bedrijf is wereldwijd de grootste producent van fotovoltaïsche modules van PV-modules. First Solar maakt zonnemodules met geavanceerde semiconductortechnologie en levert volledige PV-systeemoplossingen. Door de productiekosten voortdurend te verlagen, is First Solar bezig een betaalbaar en milieuverantwoordelijk alternatief voor het opwekken van energie met behulp van fossiele brandstof te realiseren. Modules van First Solar zijn het meest effectief wanneer de vraag naar traditionele vormen van energie op zijn hoogtepunt is. First Solar heeft de standaard bepaald voor het beheer van de levenscyclus van milieuverantwoordelijke producten door het eerste algemene verzamel- en recyclingprogramma voor zonnemodules op te zetten. Vanaf het leveren van grondstoffen tot en met het ophalen van producten aan het eind van hun leven en recycling – First Solar richt zich op het scheppen van kosteneffectieve hernieuwbare energieoplossingen die het milieu beschermen en verbeteren. Bezoek voor meer informatie over First Solar www.firstsolar.com, of www.firstsolar.com/media om foto's te downloaden.

Voor investeerders in First Solar

Dit persbericht bevat forward-looking statements in overeenstemming met de safe harbor voorzieningen van Sectie 21E van de Securities Exchange Act van 1934. De forward-looking statements in dit persbericht geven geen garanties voor toekomstige prestaties. Deze verklaringen omvatten een aantal factoren die kunnen veroorzaken dat de feitelijke resultaten hiervan ingrijpend anders zijn, inclusief de risico’s die verbonden zijn aan de zakelijke activiteiten van het bedrijf waarbij de producten van het bedrijf betrokken zijn, evenals hun ontwikkeling en distributie, economische en concurrentiefactoren en de belangrijkste strategische relaties en andere risico's van het bedrijf, die nader uiteengezet worden in de documentatie die het bedrijf indient bij de Securities and Exchange Commission. First Solar aanvaardt geen verplichting om forward-looking statements in dit persbericht of de aankondigingen die hierin beschreven worden, te actualiseren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
First Solar, Inc.
Verenigde Staten:
Lisa Morse
+1-602-414-9361
media@firstsolar.com
Europa:
Brandon Mitchener
+49-6131-1443-399

media@firstsolar.com