Ingezonden persbericht


Persbericht

Novo Nordisk stopt per 30 april 2009 met levering van NovoPen 3®

Alphen aan den Rijn, 4 februari 2009 - Novo Nordisk, een farmaceutisch bedrijf op het gebied van diabeteszorg, stopt per 30 april 2009 met de levering van het insulinetoedieningssysteem NovoPen® 3 in Nederland. Aanleiding voor de stopzetting is de sterk teruglopende vraag naar NovoPen® 3 sinds de introductie van zijn opvolger NovoPen® 4 in maart 2007. NovoPen® 4 heeft enkele belangrijke voordelen ten opzichte van zijn voorganger, waardoor veel NovoPen® 3-gebruikers inmiddels zijn overgestapt op deze nieuwe versie. NovoPen® 3 Junior blijft wel verkrijgbaar.

Novo Nordisk wil de toekomst van diabetes veranderen en verbeteren door te streven naar de beste behandeling en zorg voor mensen met diabetes. Het bedrijf streeft naar een optimale afstemming van zijn assortiment op de steeds veranderende behoeften in de markt. Met de stopzetting van de levering van NovoPen® 3 stroomlijnt Novo Nordisk haar portfolio van insulinetoedieningssystemen. Bovendien stelt dit Novo Nordisk in staat haar inspanningen te richten op de verdere ontwikkeling van moderne toedieningssystemen, zoals NovoPen® 4, die insulinegebruikers belangrijke voordelen opleveren en bijdragen aan een verbeterde levenskwaliteit.

Alternatieven
Novo Nordisk is onlangs gestart om alle betrokkenen binnen de diabeteszorg over de leveringsstop van NovoPen® 3 te informeren. De behandelaren beschikken inmiddels over alle benodigde informatie en materialen om mensen met diabetes tijdig en optimaal te kunnen inlichten, adviseren en begeleiden. Zo kunnen mensen met diabetes die een duurzaam toedieningssysteem met Penfill®-patronen willen blijven gebruiken, overstappen op NovoPen® 4.

Voordelen van NovoPen® 4 ten opzichte van NovoPen® 3 zijn:
* De doseringsschaal is driemaal groter voor betere leesbaarheid 1-3;
* Er is 50% minder kracht nodig om te injecteren 4;
* Er is een hoorbare klik ter bevestiging van complete dosering.

Als de voorkeur uitgaat naar een voorgevuld systeem kan worden gekozen voor FlexPen®.

referenties

* Oppervlakte, vergeleken met NovoPen® 3

* Goke B et al. Diabetes Tecnol Ther. 2005 Apr;7(2):379
* Kolaczynski M et al.Diabetes Technol Ther.2005 Apr;7(2):390
* Data on file, MS236T376-INJECTIONS FORCE

Over Novo Nordisk
Novo Nordisk is een farmaceutisch bedrijf op het gebied van diabeteszorg. Het bedrijf heeft een groot aanbod diabetesmedicatie en geavanceerde insulinetoedieningssystemen voor de behandeling van diabetes. Bovendien is Novo Nordisk toonaangevend op het gebied van stollingsstoornissen, groeihormoontherapie en hormonale substitutietherapie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Denemarken; Novo Nordisk heeft meer dan 26.550 medewerkers in dienst in 80 landen, en brengt zijn producten op de markt in 179 landen. B-aandelen van Novo Nordisk zijn genoteerd aan de beurzen van Kopenhagen en Londen. ADR's van Novo Nordisk zijn genoteerd aan de New York Stock Exchange onder het symbool 'NVO'. Novo Nordisk B.V. is gevestigd in Alphen aan den Rijn en heeft 150 medewerkers. Meer informatie op: www.novonordisk.nl.

Voor persvragen kunt u contact opnemen met:
Karin van Geelen, Yellow Communications, telefoon 023 555 34 24 of via e-mail karin@yellow-communications.com