Ingezonden persbericht


8 maart '09

Persbericht: Oranjepop Nijmegen viert tienjarig bestaan - eerste namen bekend

Op Koninginnedag 2009 viert het Nijmeegse festival Oranjepop zijn tienjarig bestaan. Dit jubileum is aanleiding voor het festival om groots uit te pakken.

Vandaag maakt Oranjepop de eerste twee bevestigde namen bekend: De Staat uit Nijmegen en het Zweedse Dollhouse. Het volledige programma zal bestaan uit zestien bands.

Door De Staat en Dollhouse te contracteren toont Oranjepop de ambitie voor Koninginnedag 2009: heel Nijmegen moet naar het Hunnerpark! De Staat is dé nationale rocksensatie van dit moment en aan hun zegetocht langs radio- en tv-zenders, concertzalen en festivals lijkt voorlopig nog lang geen einde te komen. De 'high energy rock and soul' van Dollhouse leverde al een reeks sterke albums op en brengt de band langs volle zalen door heel Europa.

Niet alleen muziek

Naast de muziek is er ruimte voor andere activiteiten op Oranjepop. De uitgebreide festivalmarkt en de succesvolle culturele markt krijgen ook dit jaar weer een prominente plek op het festival. Bovendien is er een bijzonder kinderprogramma. Festivaldirecteur Peter Onstein: "Oranjepop is hét alternatief voor andere, meer commerciële activiteiten op Koninginnedag. Voor groot en klein."

Oranjepop blijft gratis

Het festival vindt voor het derde opeenvolgende jaar plaats in het historische Hunnerpark en blijft net als voorgaande jaren gratis toegankelijk. Peter Onstein: "De organisatie heeft overwogen voor het eerst entree te heffen, omdat ook Oranjepop wordt geraakt door het zware economische weer. We hechten er echter veel waarde aan om ons programma zo toegankelijk mogelijk te houden. Oranjepop moet voor iedereen bereikbaar zijn."

Over Oranjepop

Het Nijmeegse Koninginnedagfestival Oranjepop staat bekend als eigenzinnig en gevarieerd en spreekt al vele edities een groot publiek aan. In voorgaande edities stonden onder meer op het podium: Coparck, Gem, Lefties Soul Connection, Rude Rich & The Highnotes, Voicst, Agua de Annique, Friska Viljor, Mala Vita, C-mon & Kypski.

De afgelopen jaren steeg het aantal bezoekers tot boven de 6000.

Oranjepop Nijmegen

30 april

14.00 - 24.00

www.oranjepop-nijmegen.nl