Ingezonden persbericht


Amsterdam, 21 April 2009

PERSBERICHT.

FRIS OP KONINGINNEDAG: 'Je bent pas Cool, als je FRIS bent'.

Het is de laatste tijd steeds vaker in het nieuws: Jongeren & Alcoholmisbruik. Vooral de jaarlijkse Koninginnedagviering grijpen tienduizenden jongeren aan om, verscholen in de drukte op straat, grote hoeveelheden alcohol te drinken. Om een statement te maken organiseert FRIS, bekend van de zogenaamde FRIS-Feesten die inmiddels al zo'n 2 jaar door het hele land georganiseerd worden, op 30 april aanstaande de eerste editie van FRIS op Koninginnedag.

In de eerste en enige officiële alcoholvrije zone van Amsterdam, op de Apollolaan in het gedeelte tussen de Beethovenstraat en de Stadionweg, kunnen jongeren in de leeftijd van 12 t/m 15 jaar genieten van het enige alcoholvrije feest in de stad.

Geen alcohol betekent uiteraard niet minder plezier. Tussen 12:00-18:00 uur zullen Nederlands beste DJ's en Artiesten van dit moment hun opwachting maken. The Partysquad, DJ Irwan, DJ Valerio, Ali B, Darryl, Yes-R, Sjaak & DJ Hardwell zullen de Apollolaan 6 uur lang op haar grondvesten laten trillen.

Het gedeelte tussen de Beethovenstraat en de Stadionweg is goed bereikbaar per openbaar vervoer en ligt op slechts 5 minuten loopafstand van Station Zuid/WTC.

Op het FRIS terrein zullen verschillende eet- en drinkstands en natuurlijk ook voldoende sanitaire voorzieningen aanwezig zijn.

FRIS op Koninginnedag is uiteraard GRATIS en voor iedereen toegankelijk!

FRIS op Koninginnedag wordt georganiseerd door het Amsterdamse Vicino Events en wordt mede mogelijk gemaakt door Hi, Red Bull en de gemeente Amsterdam.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

VICINO EVENTS - FRIS-FEESTEN

Vicino Events (opgericht door 2 Amsterdamse studenten van 21 en 22 jaar), organiseert, ingegeven door de landelijke discussie over alcoholmisbruik onder jongeren en na vraag vanuit de doelgroep, inmiddels alweer ruim twee jaar de zogenaamde (alcohol-, drugs- en rookvrije) FRIS-Feesten. Sinds Maart 2007 staat de teller op 81 FRIS-Feesten, in 13 verschillende steden, met in totaal ruim 65.000 bezoekers.

De website van FRIS, www.wijzijnfris.nl, is een community website voor alle frisse jongeren. Deze website telt inmiddels ruim 24.000 leden.

FRIS biedt jongeren van 12 t/m 15 jaar de kans om op een verantwoorde, maar coole manier kennis te maken met het uitgaansleven. Dit alles onder het motto: 'Geen Alcohol, Geen Drugs, Gewoon FRIS'

Op deze manier voldoet Vicino Events met FRIS aan behoeften van zowel de jongeren als van hun ouders.



Ingezonden persbericht