Gemeente Purmerend

Vrijmarkten Koninginnedag 2009

22 april 2009

Op koninginnedag zijn er dit jaar in het centrum van Purmerend geen grote evenementen. Wel is er gewoon vrijmarkt in Purmerend. In het voetgangersgebied in het centrum (m.u.v. het voormalige Nukahalterrein) en in het Leeghwaterpark kunt u uw spulletjes verkopen.

Op de Koemarkt is, in verband met de herinrichting, dit jaar helaas geen vrijmarkt mogelijk.
Ook is het niet toegestaan om in woonwijken vrijmarkt te houden.

Op deze feestdag zijn de vrijmarkten verboden voor auto's, motoren, fietsen, scooters en snorfietsen. Om verkeersgevaarlijke situaties en overlast te voorkomen, let de politie extra op naleving van de verkeersregels en de parkeerverbodzone in de binnenstad. Rijbanen moeten vrij blijven voor calamiteitenverkeer.

De verkoopplaatsen mogen pas na 29 april worden ingenomen. Het is niet toegestaan in de woonwijken vrijmarkt te houden. Voor de verkoop van frisdrank en etenswaren en versterkte muziek tijdens die dag zijn vergunningen vereist. Verkoop van partijgoederen (detailhandel) op de vrijmarkten is niet toegestaan. De verkoop van alcoholhoudende drank is voorbehouden aan horecazaken. Particulieren mogen geen alcoholhoudende drank verkopen. Als dit toch gebeurt, wordt de handel in beslag genomen.

Op beide vrijmarkten staat een met vlaggen herkenbare Rode-Kruis post. De binnenstad en de omgeving van het Leeghwaterpark zijn niet berekend op grote aantallen auto's. Bezoek de vrijmarkt daarom lopend, met de fiets of met het openbaar vervoer. De gemeente plaatst in het gebied van de vrijmarkten grote afvalcontainers, zodat iedereen na afloop de verkoopplek gemakkelijker schoon achter kan laten.