Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Koninginnedag in het Amsterdamse Bos

22-april-2009

Geen zin in de drukte van Amsterdam tijdens Koninginnedag? Ontvlucht de stad op donderdag 30 april en kom genieten van de bomen, vogels, weiden en geuren van het Amsterdamse Bos. Ga te voet of te paard mee op een van de excursies die de boswachters organiseren.

Deze Koninginnedagactiviteiten zijn in het kader van 75 jaar Amsterdamse Bos. Op 30 april 1934 ging de eerste spade de grond in voor de aanleg van het Amsterdamse Bos.

Luisterwandeling
Speciaal voor de rustzoekers op Koninginnedag organiseert Bureau De Hooffzaak twee wandeltochten vol mooie geluiden en verhalen. Een wandeltocht duurt ongeveer anderhalf uur (5 kilometer) en gaat langs bekende plekjes in het Amsterdamse Bos. Per wandeling kunnen maximaal twaalf mensen deelnemen. De eerste excursie start om 12:00 uur en de tweede om 14:30 uur. Het vertrek is vanaf horecapaviljoen Chez Favié aan de Duizendmeterweg 2 in het Bos. Inschrijven kan dagelijks tussen 12.00 en 17.00 uur bij het Bezoekerscentrum in het Bos, telefoon: 020-545 6100.

Fietsexcursie
Om 12.30 uur start vanaf het Bezoekerscentrum een fietsexcursie onder leiding van een boswachter. Tijdens de anderhalf uur durende fietstocht vertelt de boswachter over het Amsterdamse Bos. Er is plaats voor vijftien deelnemers. Inschrijven kan dagelijks tussen 12.00 en 17.00 uur bij het Bezoekerscentrum in het Bos, telefoon: 020-545 6100.

Excursie te paard
Op donderdag 30 april organiseren de boswachters van het Amsterdams Bos een gratis excursie te paard. De rit duurt ongeveer 2,5 uur en start om 10.30 uur bij de parkeerplaats bij de dagrecreatie (vlakbij parkeerplaats Radarterrein) aan de zuidkant van het bos. Tijdens de excursie wordt een historisch verhaal verteld over het Bos. Halverwege de tocht is er op de paardenpicknickplaats een tussenstop met een drankje en wat lekkers. Je moet wel een eigen paard meebrengen. Er is plaats voor vijftien deelnemers. Je kunt je inschrijven via http://www.amsterdamsebos.nl/75-jarig_jubileum.