Gemeente Harderwijk


De Vrijmarkt op Koninginnedag

Op donderdag 30 april vieren wij landelijk Koninginnedag, dus ook in Harderwijk. Ook dit jaar is er weer van alles te doen in Harderwijk. Het begint al de avond voor Koninginnedag met Swing-inâ Harderwijk. Op Koninginnedag zelf zijn er allerlei activiteiten en optredens op de Vischmarkt, Vuldersbrink, Stille Wei, de haven en het Kerkplein.

Op de Vischmarkt is ook dit jaar weer de Vrijmarkt. Vanaf 6 uur âs ochtends tot 4 uur âs middags staat de Vischmarkt weer vol kraampjes met koopwaren. Niets nieuws, maar toch de regels nog even op een rijtje. Net als in voorgaande jaren mogen alleen op de Vischmarkt kramen geplaatst worden. De middenrijbaan moet vrij gehouden worden voor hulpdiensten. Het is in de omliggende straten niet toegestaan om kramen te plaatsen omdat dan de doorloop/doorrij route in de knel komt. Er wordt gecontroleerd en bij aantreffen van kramen/obstakels in de straten wordt geverbaliseerd en ontruimd. Dat is vervelend voor alle partijen. Voorkom dit alstublieft!

Waar wel, waar niet
Het Vrijmarkt gebied wordt begrensd door de Hoogstraat vanaf no. 3 en Grote Poortstraat tot aan de Scharrelsteeg. In de volgende straten wordt geen Vrijmarkt getolereerd: Rabbistraat, Heeraaltszstraat, Hondegatstraat, Schoenmakerstraat, Annastraat en de Doelenstraat. Ook is in de verdere binnenstad en op de gehele Boulevard geen Vrijmarkt toegestaan.

Een plaats innemen op de Vrijmarkt is toegestaan vanaf woensdag 29 april 18.00 uur. Tevoren mogen geen linten dan wel andere aanduidingen geplaatst worden die een deel afzetten voor de Vrijmarkt. De Oranjevereniging mag wel de (betaalde) plaatsen voor de eet- en drinktenten afzetten. Dit gebeurt vooraf om zeker te zijn dat deze plaatsen vrij blijven.
Verder wordt u verzocht versieringen in de straten op ruime hoogte ( 4.20 m) te bevestigen. Te laag bevestigde versiering wordt op last van de brandweer verwijderd.

Samen kunnen wij zorgen voor een goede Koninginnedag. Wij wensen u allen een fijne dag toe.


____________________