Gemeente Schermer


Gemeente biedt mogelijkheid afval na rommelmarkt gratis te laten verwerken

(23-04-2009)

In de gemeente Schermer organiseren enkele vrijwilligersorganisaties jaarlijks een rommelmarkt. Tot nu toe betaalde de organisatie zelf de afvoer en het verwerken van het afval dat achterbleef na een rommelmarkt. Van de gemeente kon men hiervoor een vergoeding krijgen.

Vanaf heden biedt de gemeente Schermer de mogelijkheid om het afval kosteloos te laten verwerken door GP Groot. De overige kosten zoals de kosten van transport en de huur van de container(s), blijven voor eigen rekening. De netto-opbrengst van de rommelmarkt wordt door deze maatregel aanzienlijk hoger.

De gemeente heeft een protocol opgesteld waarin staat omschreven hoe te handelen om het afval kosteloos te laten verwerken en ook de randvoorwaarden staan genoemd. De gemeente vertrouwt erop met deze maatregel de vrijwilligersorganisaties in Schermer ter wille te zijn.

Voor vragen over het protocol kunt u contact opnemen met Bente Biesheuvel, 072-5037348, e-mail: b.biesheuvel@schermer.nl. Het protocol is hieronder te downloaden.