Ingezonden persbericht


Onder embargo tot donderdag 30 april 10.00 uur

Persbericht

Gemeente Wageningen

Wageningen, 30 april 2009

4 Wageningse kinderen in het zonnetje gezet tijdens uitreiking Kinderlintjes

Op Koninginnedag, 30 april, ontvingen 4 bijzondere Wageningse kinderen uit handen van burgemeester Van Rumund het Wageningse kinderlintje. Dit gebeurde tijdens een feestelijke ceremonie in de raadszaal van het stadhuis. De burgemeester gaf aan dat hij en de juryleden zeer verheugd waren over de diversiteit in aanmeldingen.

Lola Wesselkamp (6 jaar) was de eerste kanjer die op de speciale kindertroon plaats mocht nemen. Zij ontving haar onderscheiding omdat zij zo moedig optrad toen haar broertje s'avonds een kroepaanval kreeg. Zij is in het donker naar de buurvrouw gerend en heeft zelf 112 gebeld terwijl haar moeder bij het broertje bleef. De toestand van haar broertje Henkie bleek zeer ernstig. Met een trauma helikopter is hij samen met zijn moeder naar het ziekenhuis vervoerd. Door haar moedige optreden heeft Lola het leven van haar broertje gered.

Bibi van Wijnsberge (12 jaar) kreeg als tweede haar onderscheiding omdat zij volgens de jury een hele bijzondere prestatie heeft geleverd. Bibi heeft het Groot Kinderdictee der Nederlandse Taal gewonnen. Daarnaast helpt zij graag medeleerlingen die bijvoorbeeld moeite hebben met het vak begrijpend lezen of taal. Bibi bleef ondanks alle (media) aandacht zeer bescheiden en helemaal zichzelf.

Mike van de Kraats (13 jaar) was als derde aan de beurt om uit handen van de burgemeester het kinderlintje te ontvangen. Mike heeft na een verdrietige periode laten zien dat hij over een enorme mentale weerbaarheid beschikt. Hij is altijd opgewekt en weet zijn klasgenoten altijd te stimuleren. Door zijn enorme inzet en buitengewone doorzettingsvermogen bij de zwemtrainingen het afgelopen jaar mag hij komende juni op minimaal 3 afstanden meedoen aan de Nederlandse zwemkampioenschappen.

Mechtild Drop (14 jaar) nam als laatste op de troon plaats. Haar kinderlintje ontving zij vanwege haar buitengewoon uitzonderlijke muzikale prestaties. Op 4 mei 2007 blies zij als 12 jarige de Taptoe bij het Monument der Gevallenen. Dit solo optreden was dusdanig indrukwekkend dat Mechtild ook in 2008 weer werd gevraagd. Op 14 augustus 2008 was zij eveneens de trompettist die de Taptoe blies bij de herdenking van de Japanse capitulatie bij Rumah Kita.

De jury voor de Wageningse kinderlintjes bestond dit jaar uit burgemeester Geert van Rumund, Hanah Mars, lid van de jongerenraad, Henk Keurentjes, politie Gelderland-midden, Albert Spee, directeur van 't Venster en Jan Boer, docent en redacteur van het Veluwepostje.


- einde persbericht -