Gemeente Almere

Een spetterende Koninginnedag in Almere

29-04-2009

Nieuwe fontijn in Weerwater bij nacht Op Koninginnenacht was er op de Esplanade een extra verrassing voor de bezoekers van `Almere Zingt' en alle personen die keken naar het vuurwerk boven het Weerwater. Na afloop van `Almere Zingt' is namelijk de nieuwe fontein in het Weerwater voor het eerst aangezet. Burgemeester Annemarie Jorritsma zette de fontein aan door met de aanwezigen af te tellen.

Daarna startte een speciaal programma dat de hoogte van de vier waterstralen geleidelijk liet oplopen en de kleur van het fonteinwater veranderde. Na drie minuten bereikte de fontein zijn maximale hoogte van twaalf meter en startte het vuurwerk. De rest van het Koninginnefeest bleef de ingebouwde ledverlichting op oranje, waardoor het water oranje leek.

Wethouder Arno Visser (Stadscentrum): "De gemeente doet de komende jaren investeringen om het Stadscentrum te verfraaien. De rotondes worden bijvoorbeeld voorzien van vaste beplating en er komen nieuwe, fleurige plantenbakken. De fontein is ook zo'n nieuwe sfeermaker in het Stadscentrum. Ik vind de fontein een aanwinst voor de stad."

Weerwater
De fontein accentueert de bijzondere plaats die het Weerwater heeft in het hart van de stad. Het Weerwater speelt ook een belangrijke rol in de plannen voor de toekomst van het Stadscentrum.

Fontein
De fontein heeft vier waterstralen. De middelste komt twaalf meter hoog en de drie er omheen halen acht meter. De ligging is op 35 meter vanaf de Esplanade. Na Koninginnedag staat de fontein dagelijks aan tussen 8.00 en 24.00 uur.