Dienstenbond CNV

Nieuws

29 april 2009

Brugman betaalt de loonsverhoging niet!!!

Van verschillende kanten hebben wij enige tijd geleden vernomen dat de loonsverhoging die in de cao Wonen is afgesproken, 3% per 1 januari 2009, door Brugman niet aan iedereen wordt betaald.

Uw werkgever was van mening dat hij kon bepalen of de afgesproken loonsverhoging wel of niet werd uitbetaald. Omdat het afspraak betreft die in de cao is gemaakt en uw werkgever lid is van de organisatie die de cao afspreekt en de cao algemeen verbindend is verklaard, is Brugman Keukens & Badkamers gehouden aan de uitvoering van de cao Wonen.
Hierover heeft uw werkgever een brief gehad en een kopie daarvan is verstuurd aan de Sociale Commissie Wonen.
Brugman heeft 4 weken de tijd gehad om schriftelijk te bevestigen dat de cao correct wordt nageleefd op dit punt. Tot op heden is er nog geen schriftelijke reactie binnen.

Stand van zaken
Vandaag is er een brief verstuurd aan de Sociale Commissie met het verzoek een oordeel uit te spreken over deze kwestie. Een volgende stap die overwogen wordt, is om via juridische weg Brugman te sommeren om de loonsverhoging aan iedereen die er voor in aanmerking komt, uit te betalen.
Op het moment dat duidelijk wordt wat de vervolgstappen zijn of dat er zich ontwikkelingen voordoen wordt u op de hoogte gehouden.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van deze nieuwsbrief dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder, Kitty Huntjens. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 040-2116674 of via e-mail
k.huntjens@remove-this.cnvdibo.