GAIA

29april 2009

GAIA reikt Good Egg Awards uit in Parijs aan Carrefour en Autogrill Belux

GAIA, samen met haar Britse zusterorganisatie Compassion in World Farming, reikte gisterenavond op de Eiffeltoren in Parijs de Good Egg Awards 2009 uit aan bedrijven die kipvriendelijke initiatieven hebben genomen en kooi-eieren uit hun assortiment bannen. In België vielen Autogrill Belux, Carrefour België, Huyghebaert/Prima, Champion en Lidl in de prijzen.

Deze bedrijven vervingen het afgelopen jaar alle verse kooi-eieren door diervriendelijkere eieren (zoals scharrel en vrije uitloop) onder impuls van GAIA.

Voor België namen Lars Vervoort van Carrefour en Jean-Paul Van Avermaet en Steven Deman van Autogrill Belux de Good Egg Award persoonlijk in ontvangst van GAIA-campagnemedewerker Gwendolyn Vermeirsch.

Lars Vervoort ( Carrefour ), Jean-Paul Van Avermaet en Steven Deman ( Autogrill Belux ) en Gwendolyn Vermeirsch ( GAIA )

Jean-Paul Van Avermaet: 'Het overschakelen naar "Good Eggs" past volkomen binnen onze politiek van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Als Autogrill Belux zijn wij zeer verheugd om deze award in ontvangst te mogen nemen en zijn blij dat onze inspanningen op deze wijze toch beloond worden.'

Lars Vervoort: 'Carrefour houdt rekening met een brede waaier aan eisen. Kwaliteit en prijs zijn belangrijk, maar voedselveiligheid en de manier waarop producten geproduceerd worden zijn dit evenzeer. In die optiek vormt ook dierenwelzijn een belangrijk aandachtspunt. Vandaar dat we vorig jaar, ruimschoots voor de Europese deadline in 2012, beslist hebben om alle kooi-eieren uit onze winkelpunten te bannen.'

Andere bedrijven blijven batterij-eieren gebruiken. GAIA lanceerde daarom de website www.boycotcot.be . Via enkele muisklikken kan je er een bedrijf vragen kooi-eieren te vervangen door diervriendelijkere eieren.