Gemeente Giessenlanden


Schoolvervoer

Giessenlanden kent een âVerordening Leerlingenvervoerâ. Op grond van deze verordening kunnen ouders van leerlingen die een basisschool, een speciale school voor basisonderwijs, een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs of een school voor voortgezet onderwijs bezoeken in bepaalde gevallen een tegemoetkoming ontvangen in de vervoerkosten van hun schoolgaande kinderen.

Â

Â
Burgemeester en wethouders kunnen ook, in plaats van een tegemoetkoming in geld toe te kennen, het vervoer van- en naar de school laten verzorgen.

Â

Voor het schoolvervoer komen in aanmerking de ouders van een leerling die:


- een school voor basisonderwijs bezoekt waarbij de afstand van de woning naar de dichtstbijzijnde voor/hem haar toegankelijke school meer dan 6 km. bedraagt;


- een speciale school voor basisonderwijs bezoekt waarbij de afstand woning/school meer dan 2 km. bedraagt;


- een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs bezoekt waarbij de afstand woning/school meer dan 4 km. bedraagt;


- een school voor basisonderwijs of een school voor voortgezet onderwijs bezoekt waarbij de leerling niet of niet zelfstandig van het openbaar vervoer gebruik kan maken vanwege een lichamelijke, zintuiglijke en/of verstandelijke handicap.

Â

Afhankelijk van het inkomen geldt dat ouders van leerlingen die een school voor basisonderwijs bezoeken een eigen bijdrage dienen te betalen dan wel dat er een eigen bijdrage wordt ingehouden op de tegemoetkoming in de kosten.

Â

Aanvraagformulier:

Als u meent dat uw kind in aanmerking komt voor schoolvervoer dan kunt u een aanvraag indienen bij het college van burgemeester en wethouders (voor 1 juni 2009). Een aanvraagformulier is af te halen bij de afd. Maatschappelijke Zaken of bel mw. G. Sonokromo, 0183â583860 of per e-mail: b.sonokromo@giessenlanden.nl. Diegenen die nu in het schoolvervoer zitten, krijgen een aanvraagformulier toegestuurd. Heeft u deze niet ontvangen? Geeft u dit dan door, zodat wij u deze dan toe kunnen sturen.

Â