Gemeente Schiedam


April 2009

Groep 6 van OBS de Kring bezoekt gemeentebestuur van Schiedam

29 april 2009

Groep 6 van OBS de Kring heeft in de afgelopen weken een project gedaan over de gemeente Schiedam. Kinderen hebben aan raadsleden vragen voorgelegd, raadslid Mario Stam is op school geweest. Er is een Stadskrant gemaakt.
Wen Qi, Louise en Britt hebben een brief geschreven naar de raadsgriffier: de groep wilde ook een bezoek brengen aan de Aleidazaal. Dat bezoek heeft plaatsgevonden op vrijdagmiddag 24 april. Met juf Tania en een moeder zijn de 23 kinderen eerst naar de 14e verdieping van het Stadskantoor geweest om uit te kijken over de stad.

In de Aleidazaal, de vergaderzaal van de gemeenteraad, hebben vervolgens Menno Siljee (als loco-burgemeester èn als wethouder) en de raadsleden Mario Stam, Marcel Houtkamp, Ed Gloudi en Joke de Haan verteld hoe je burgemeester, wethouder of raadslid wordt en wat je dan zoal moet doen. De kinderen hadden het bezoek goed voorbereid. Ze legden aan de raadsleden een aantal zaken voor met de vraag of het gemeentebestuur daar iets aan kan doen: speelvoorzieningen die ook schoon, heel en veilig zijn; hondenpoep; brommers en glas op het schoolplein; graffiti; enz. De raadsleden moesten helaas erkennen dat de gemeente niet veel kan doen aan de wens om meer ijscowagens in Schiedam en op verschillende tijden. Over alle andere zaken blijft de gemeente in gesprek met de kinderen.

Het gemeentebestuur maakt graag een paar keer per jaar tijd om een schoolklas te ontvangen. De activiteit is opgenomen in De Parade, www.paradeschiedam.nl
Voor vragen over dit onderwerp kunt u contact opnemen met de griffier, Jan Gordijn, 2191041,
j.gordijn@schiedam.nl
Klik hier voor meer informatie.